Home » Hoe deze site gebruiken?

Hoe deze site gebruiken?

Wat spiritualiteit betreft is er geen enkel systeem dat je tot het ‘Spiritueel Zijn’ kan brengen. ‘Spiritueel Zijn’ is een natuurlijk gegeven. Zich daar van bewust worden is het enige dat helpt om zelf tot een spiritueel leven te komen. Bewustwording dus, zo eenvoudig kan het zijn.

Lapmiddeltjes

Ik (Eddy) ben, voor Rita en ik, elkaar leerden kennen, 25 jaar met – dacht ik – spiritualiteit bezig geweest. Ik had ook heel wat cursussen gevolgd, veel boeken gelezen, enz … Tot Rita in mijn leven kwam, dacht ik toch wel wat ervaring op spiritueel gebied te hebben.

Wij leerden elkaar kennen via de praktijk die ik toen nog had. Wat zij mij vertelde, leek te komen van iemand die al jaren ervaring had op dat gebied. Dit terwijl zij er helemaal niet mee bezig was. Voor mij voelde dat alsof ik die 25 jaar alleen maar met lapmiddeltjes bezig was geweest. Uiteindelijk moest ik toegeven dat dat ook zo was.

Het gevolg van dat inzicht was, dat ik mijn praktijk stop zette. Dat ik alle spirituele boeken die ik had weg deed. Alle certificaten die ik had werden met een klein ritueel verbrand en opgedragen aan God. Waarmee ik mijzelf en ook Rita bevrijdde van de beperkingen die er aan vast hingen. Op dat moment kwam onze bewustwording op gang, om nooit meer te stoppen. Nu kunnen wij wel zeggen “Ik ben mij bewust van mijn ‘Spiritueel Zijn” maar daar stopt het niet mee. Onze ervaring is dat die bewustwording nooit een einde zal bereiken.

Kunnen wij jou helpen?

Neen, dat kunnen wij niet! Dat is ook de reden waarom wij geen cursussen of wat dan ook aanbieden. Je moet het toch zelf doen! Waarom zouden wij onze tijd steken in iets dat jij zelf hoort te doen?

We kunnen jou wel inspireren met de inzichten die je op deze site kunt vinden.

Kan je deze site gebruiken om je bewustzijn te verhogen?

Dat kan! Zeker als men het eigen denken onder de loep durft te nemen. Men kan onze site gebruiken als een instrument om tot een hoger bewustzijn te komen. Onze inzichten zijn een product van de gesprekken die wij met elkaar gevoerd hebben en die we nog steeds voeren. Wij voeren onze gesprekken van vrouw tot man en andersom. We luisteren naar elkaar en leggen onze gedachten samen om daar een evenwichtige tekst uit te puren.

Jouw interpretatie van onze inzichten, zal dan ook afhankelijk zijn van de mate waarin je, je respectievelijk in het mannelijke en/of vrouwelijke bewustzijn, bevindt. Dit kan, per individu, zeer veranderlijk zijn, waardoor men nu weer eens dit begrijpt en dan weer dat. Voor jezelf kan dit een aanleiding zijn om je af te vragen waarom je over één en dezelfde tekst nu eens dit en dan weer dat denkt. Dit kan 'eventueel' leiden tot een evenwichtig denken.

Onze inzichten zijn ook zeer geschikt om samen met je partner en/of anderen te bespreken.

Een inzicht kiezen kan willekeurig. Surf wat rond op onze pagina Inzichten of ga gewoon naar de Overzicht pagina en kies daar een inzicht uit. Verder zit er bovenaan een zoekfunctie onder het vergrootglas pictogram. Als een inzicht je niet aanstaat surf je gewoon naar een andere.

Bedenk dat de inzichten die wij schrijven er zijn om in overweging te nemen. Niet om waarheid aan jou te verkondigen. We laten het aan jou over om zelf tot een leven te komen, waarin je waarlijk Spiritueel kan Zijn.

Jij bent de maker van je eigen leven. Maak er iets mooi én voedend van!

Eddy en Rita