Home » Inzichten » In het land der blinden is éénoog koning

In het land der blinden is éénoog koning

Maart 2011, op een camping ergens in Luxemburg. Weinig volk, wij naar de kantine. Ook weinig volk en we raken aan de praat met de camping eigenaar. Op een gegeven moment zegt hij: "Jullie zijn wel een bijzonder koppel!"

Natuurlijk gaat het gesprek richting tweelingzielen uit. O, ja dat ken ik zegt hij, want ik heb ooit ook een ervaring gehad met mijn tweelingziel maar dat is stukgelopen, enz... Het gebruikelijke verhaal van aantrekken en afstoten, enz... Hij wist er alles van want hij had er wel zeven boeken over gelezen, in bijna evenveel talen. Wij tegen hem: "Waarom zou je je tweelingziel moeten loslaten? Als je dan je tweelingziel ontmoet is dat toch wel iets héél bijzonder." Ja zeker, zegt hij, maar je moét elkaar op den duur loslaten. Wat een onzin zeggen wij en hij blijft volhouden dat het zo hoort want het staat wel in zeven boeken geschreven.

Tot wij op een gegeven moment zeggen: "Allemaal goed en wel, jij leest het maar wij 'leven' het!". Hij kon niet anders dan het te beamen want hij zag het met zijn eigen ogen en hij voelde de energie die van ons naar hem ging.

Wat wij hiermee willen zeggen is het volgende; Veel mensen lezen iets en nog iets en nog meer over een bepaald onderwerp en denken dat ze dat hebben of zijn wat er in die boeken en op internet geschreven staat. Gaan dit in hun eigen woorden naar buiten brengen en het zelfs leven en hoe meer drama er bij komt zien hoe liever ander mensen het horen. Ze gaan er zelfs naar verlangen, tot ze in de miserie zitten!??

Als je je 'ware tweelingziel' onmoet, weet je dat je samen door het leven hoort te gaan. Verwerking doe je met andere personen. Een ontmoeting met een verwerkingsmaatje op een hoger niveau kan aanvankelijk ongeveer hetzelfde gevoel geven maar is niet bedoelt om samen te komen. Sterker nog, de mogelijkheid om samen te blijven zit er niet in!

Ware tweelingzielen komen samen om een voorbeeld van de 'Nieuwe Werkelijkheid' neer te zetten. Dit vraagt van beiden een spirituele volwassenheid en die is ver zoek in een aantrekken en afstoten regeling. 

Eddy en Rita


 »