Home » Inzichten » Hooggevoeligheid, een geschenk aan de wereld!

Hooggevoeligheid, een geschenk aan de wereld!

Deze week hebben we hoog gevoeligheid besproken. Hoog gevoeligheid is een geschenk aan de wereld. De wereld weet alleen niet hoe hier mee om te gaan. Gewoon omdat het algemeen onbekend is.

In de ons bekende wereld is het algemeen aanvaardbaar dat men elkaar voorhoudt wat men wil dat de ander ziet. Een hoog gevoelige persoon ziet dit vanuit een hoger éénheidsbewustzijn op een totaal andere manier. Hij/zij ziet iets totaal anders dan dat wat men hem/haar voorhoudt en is vanuit zijn/haar ervaring of zienswijze verward over dat wat hij/zij ziet bij de ander. Zo zal iemand zich liefdevol voordoen maar toch niet zo liefdevol zijn. Een hoog gevoelige persoon ziet dit en vraagt zich af waarom deze persoon niet op een in zijn/haar visie ‘normale’ manier leeft.

Hoog gevoelige personen zijn de inleiders van de al lang verwachtte: ‘Nieuwe Wereld’. De oude wereld meent dat deze personen niet aangepast zijn om hun leven richting te geven en zet alles op alles om deze mensen te integreren in het oude denkpatroon. Terwijl het eigenlijk de bedoeling is dat de oude wereld zich laat inspireren door de verfrissende ideeën van het Nieuwe tijds denken.

Eddy en Rita


«   »