Home » Inzichten » Symptomen van gelukkig zijn

Symptomen van gelukkig zijn

Symptomen van gelukkig zijn is misschien een beetje vreemd als titel, maar toch, we zijn het woord symptomen even gaan opzoeken en het wil zeggen ‘verschijnsel waaraan je iets herkent’.

Aan welke verschijnselen herken je dat je gelukkig bent?

Gelukkig zijn kun je dan ook nog eens onderverdelen in categorieën; gewoon gelukkig zijn, m.a.w. je berust in je situatie en meent dat er verder niets meer te bereiken is. Dit is de laagste vorm van gelukkig zijn. Of, je bent extatisch gelukkig! Dit is de hoogste vorm van gelukkig zijn.

Zelf willen wij even uitbreiden over de 'extatische vorm'. Een mens heeft de neiging om alles te willen verklaren, terwijl iedere verklaring te vinden is in de éénvoud. Zo is de allerhoogste vorm van gelukkig zijn in het meest éénvoudige gelegen. Dit verbindt het 'Hogere Denken' met het leven in de materie, dat door veel mensen als de laagste levensvorm van de mens ervaren wordt.

Op zichtbaar en onzichtbaar niveau zijn de symptomen van 'extatisch gelukkig zijn' als volgt;

° Je hebt op ieder moment een neutraal gevoel (je voelt geen emotionele pijn, je voelt geen ellende, je hebt geen zorgen).

° Elke dag is een feest-, vakantiedag.

° Je lacht graag en veel. (Zelfs ’s nachts heb je lach-merrie’s, echt waar! Wij hebben elkaar er al meerdere keren op betrapt.)

° Je geniet van de eenvoudige dingen van het leven, je hebt geen nood of geen behoefte aan materiële bezittingen.

° Je weet dat familie, vrienden en kennissen 'niet' kunnen bijdragen aan dit extatische geluk.

° Ware Humor is een héél belangrijk bestanddeel.

° Je hebt een groot respect voor de natuur en voelt je er één mee. Je voelt een grote liefde naar dieren toe en je hebt absoluut niet meer de behoefte om ze te nuttigen.

° Mensen zien, herkennen en erkennen deze vorm van gelukkig zijn. Zij worden aangeraakt door deze vorm van gelukzaligheid. (Dit hebben wij al dikwijls ervaren op verschillende locaties met mensen van verscheidene nationaliteiten.)

° Je hebt een groot éénheidsgevoel.

° In een ‘extatische-gelukkig-zijn-staat’ ga je meer en meer op zoek naar een hogere levensvorm, waardoor de eenvoudigste inzichten je ieder moment van de dag rond de oren vliegen en je bijgevolg nog meer vreugde brengen. Alweer een stap dichter bij de Allerhoogste Vorm van Zijn!

° Elke dag wordt je met een dankbaar gevoel wakker. Iedere avond vraag je naar nog méér inzichten, gewoon maar omdat je wéét dat dit geluk oneindig is. Je wéét gewoon dat er nog véél meer is dat je nog gelukkiger kan maken.

° Je bent niet meer bezig met het geluk van anderen (familie, vrienden, enz…). Deze materiële banden vervagen. Je wéét gewoon dat ook zij toegang hebben tot dit 'Allerhoogste Geluk'. Ze moeten het alleen maar voor zichzelf willen.

° Je hebt een groot verlangen om het Goddelijke op de 'juiste' manier te dienen.

Zo kunnen we nog een poosje doorgaan...

Eddy en Rita


«   »