Home » Inzichten » Onzin over tweelingzielschap!

Onzin over tweelingzielschap!

Het is bedroevend wanneer men teksten, artikels of sites over tweelingzielschap leest. Veel mensen werpen zich op als dé specialist op het gebied van het tweelingzielschap en weten in de verste verte niet waarover ze het hebben.

Ze presenteren zichzelf als coach of ervaringsdeskundige omdat ze ‘ooit eens’ (nu niet meer dus) een ervaring hadden met iemand die zij ‘zelf’ als hun tweelingziel zagen.

De andere (helft?) hoeft het zelfs niet bevestigd te hebben want over het algemeen weet die het zelf niet. Deze persoon wordt dan maar als de ‘onwetende’ of de ‘vluchter’ bestempeld. Wanneer deze wel meegaat in de fantasie van de ‘wéter’, doet deze gewoon mee omdat er één of ander voordeel (meestal seksueel van aard) aan vast hangt. Lukt het niet om dat voordeel te nuttigen, zal deze persoon zich snel uit de voeten maken. De ander blijft dan achter met zijn/haar gevoelens en meent dan dat deze ontmoeting de liefde van zijn/haar leven is/was.

Veel mensen komen hun zogezegde tweelingziel tegen wanneer ze in een relatie zitten die voor hen niet meer voldoet aan hun verwachtingen. De relatie is wel goed maar toch hadden ze er iets meer van verwacht! Hun verlangen om iets te vinden dat de sleur doorbreekt, voedt een toekomstige gebeurtenis. Zij vormen zichzelf een beeld van een hogere liefde in de toekomst. Als het verlangen sterk genoeg is zal het ook uitkomen!

Wanneer zij dan zien dat ook deze ontmoeting niet klopt geven zij er als uitleg aan dat het noodzakelijk is om elkaar, als zogezegde tweelingzielen, los te laten om van te leren. Dit wordt dan ook weer bevestigd door alle ‘coaches en –peuten’.

Ja, komaan zeg! Zo kan je alles verklaren. Voor ons als tweelingziel die bijna 12 jaar samen zijn is dit klinkklare onzin. In het begin was ons samenzijn onkenbaar goed en na 12 jaar samen nog veel beter en we voelen dat het nog véél verder kan gaan. Onze spirituele groei kent géén grenzen!

Laat jezelf niet jarenlang vastzetten in de onzin van mensen die er niks van kennen en ga je eigen weg. Niet iedereen heeft een tweelingziel! Het kan dus zijn dat je iemand ontmoet die een verwerkingsmaatje (ziel maatje of ziel familie) is en het is mogelijk dat je met deze persoon nog iets uit te werken hebt. Als deze ‘relatie’ op een gegeven moment stopt en je hebt geen contact meer met deze persoon, laat je elkaar voor wat het is en richt je je best op het leven dat je NU hebt. Kijk er naar en verbeter het, zoals je het werkelijk uit je eigen Ziel wil ervaren. Zo eenvoudig kan het zijn!

Tweelingziel-coaches, begeleiders, enz...? Hun tarieven zijn torenhoog. Ga voor dat geld iets leuks doen voor jezelf of koop iets dat je al lang wou maar het geld er niet aan kon uitgeven.

Wat te denken van het volgende tarief? 145€ voor 45 minuten? 145 gedeeld door 45 = 3,22€ per minuut. Omgerekend naar BF=129.89, naar Gulden=  7.10  Euh???

Eddy en Rita


«   »