Home » Inzichten » Vuile was

Vuile was

Vroeger zei men; “je moet de vuile was niet buitenhangen!”. Tegenwoordig lijkt het alsof iedereen zich binnenste buiten keert om alle negatieve zaken die zij ooit in het verleden hebben meegemaakt op internet kenbaar te maken.

Mensen die zich presenteren als coach, hulpverlener, enz… nog het meest. Zij zouden een voorbeeld moeten zijn voor anderen en toch kunnen ze het niet laten om zich als ervaringsdeskundige naar voren te schuiven omdat zij veel problemen en/of een moeilijk verleden kenden. Ze dragen hun verleden mee alsof het medailles voor getoonde moed zijn. Ze geven elkaar hierover complimenten en vinden het moedig als je er in het openbaar wil over vertellen of schrijven. Zo  poetsen zij elkaars medailles nog een beetje op.

Neem geen voorbeeld aan mensen die in het verleden blijven leven om daar hun voordeel mee te doen maar kijk vooruit naar een wereld waarin jij een positieve bijdrage voor het geheel kan leveren. Terug blijven kijken werkt verlammend en kan 'nooit' iets ten goede veranderen.

Eddy en Rita


«   »