Home » Inzichten » Hoger denken

Hoger denken

Wij begrijpen niet dat men probeert tot een hoger bewustzijn te komen via het uitspitten van eerdere negatieve ervaringen, het doorgronden van emoties, enzoverder. Dit brengt de mens tot het afdalen in de allerlaagste energielagen van het bestaan.

Wanneer men de fysieke mens bekijkt, vindt men de hersenen op het hoogste punt van het lichaam. Op dit punt vindt men ook, energetisch gezien dan, de twee bovenste chakra’s. De hoogste die verbonden is met het 'Goddelijke' en het derde oog dat de intuïtie in zich draagt. In principe zouden alle gedachten die men denkt, uit deze twee chakra’s moeten voortkomen, dit lijkt ons logisch te zijn.

Men is er nog niet achter gekomen waar de ‘gedachten’ zich in het lichaam situeren. Er van uitgaande dat het denken uit de hersenen voortkomt, nemen wij aan dat de gedachten zich ook in, om én nabij de hersenen bevinden.

Hoofd, hersenen, gedachten, het hoogste punt van het lichaam! Zou men dan niet vanzelfsprekend aannemen dat het denken ‘Goddelijk’ van aard zou ‘moeten’ zijn???

Naar wat wij zelf ervaren hebben sinds wij ons denken totaal op het Goddelijke gevestigd hebben is dat ons leven véél makkelijker, liefdevoller en logischer verloopt.

Onze conclusie; het menselijke denken is ‘niet’ ontworpen om steeds maar weer af te dalen naar dat wat ooit geweest is, om jezelf dan weer te trachten op te tillen naar een hoger niveau. Het is dan alsof je jezelf probeert op te trekken aan je schoenveters.

Het denken is ontworpen om je te herinneren dat je van ‘Goddelijke’ afkomst bent en het is de bedoeling dat men daar ook terug naar toe gaat leven.

Eddy en Rita


«   »