Home » Inzichten » Neem ‘nooit’ genoegen…

Neem ‘nooit’ genoegen…

… met minder!

Aanvaarding, nederigheid, berusting, enz. Woorden die wij uit onze woordenschat geschrapt hebben. Wij hebben ondervonden dat de eigenschappen die er aan gekoppeld zijn ons niks brengen. Er is alleen maar teleurstelling. Als je daar genoegen mee wil nemen is dat jouw ‘eigen’ keuze.

In het spiritueel-alternatieve wereldje leert men nog steeds dat je genoegen moet nemen met dat wat er op je pad komt. Je zou er van leren! Er is maar één probleem: 'je weet nooit wat'. Dan kan je samen met een coach/behandelaar op zoek gaan naar welke les er voor jou zou kunnen inzitten. Meestal ben je net na de behandelsessie een beetje opgelucht over het praatje maar later vraag je jezelf toch weer af of het dat wel was wat je samen met de coach/behandelaar besproken hebt en of het dat wel was wat je wou opgelost zien.

Twijfel overvalt je en je belandt weer in het zelfde straatje. Nieuwe afspraak maken en nog maar eens hetzelfde onderwerp opnieuw doornemen. Kassa ting voor de coach/behandelaar! “Kom volgende week nog maar eens terug, dat is niet zo erg”, zegt men: “Jij bent een snelle leerling, anderen worstelen er nog veel langer mee!!!”

Aanvaarding, nederigheid, berusting? Het werkt niet! Maak je boos, verlang naar een ‘Beter Leven’. Verlang naar ‘meer Inzichten’ en laat je vooral niet voorschrijven wat anderen jou in een flauw praatje adviseren. Wees een rebel en ga je eigen weg!

Een diep verlangen naar ‘Meer én Hoger’ gaat niet samen met aanvaarding, nederigheid en berusting!

Berust nooit!!! Berusting ondermijnt je spirituele groei!

Eddy en Rita


«   »