Home » Inzichten » Verlangen naar ...

Verlangen naar ...

Ieder mens wordt geboren met een diep verlangen om zijn ‘Goddelijke Natuur’ hier op aarde te vestigen. Naarmate men ouder wordt, wordt dit verlangen ingevuld door materiële zaken.

In onze bekende wereld is er weinig of geen inzicht betreffende ‘geestelijke voeding’. Dit is vrij normaal omdat onze samenleving meer gericht is op materiële bezittingen, geld en macht, om op die manier de verlangens in te vullen. Jonge kinderen worden blij gemaakt met speelgoed, oudere kinderen en/of volwassenen met bezittingen, geld of een mooie titel.

Het verlangen naar het ‘Goddelijke’, kan ‘nooit’ met materiële zaken ingevuld worden.

Het verlangen naar het ‘Goddelijke’, is op geen enkele manier te verzadigen. Zelfs wij hebben een diep verlangen naar nog meer. Samen zijn wij diep gelukkig, hebben we alles wat we ons maar kunnen wensen, wij vullen voor elkaar in wat je maar kunt bedenken op relationeel gebied en ‘toch’ willen wij ‘nog(!) meer’.

Het verlangen naar één zijn met het “Goddelijke” is en blijft onverzadigbaar! Dat is nu net het boeiende aan dit leven! Dit verlangen is ‘dé reden’ om door te gaan naar het ‘Goddelijke Zijn’!

Eddy en Rita


«   »