Home » Inzichten » Hard werken???

Hard werken???

Wanneer men de vele verhalen over het tweelingzielschap en over spirituele groei mag geloven 'moet' er altijd hard gewerkt worden.

Hoezo hard werken?

Veel mensen zijn meesters in het verheffen van de onprettige dingen die hen overkomen, tot een hoogte waarin het ‘lijkt alsof ze noodzakelijk zijn'. Ze noemen ze graag lessen, zo moeten ze niet toegeven dat ze er niet in slagen hun wensen en dat wat voor de hand ligt, tot uitvoering te brengen. Rare gewoonte is het!

Eigenlijk ‘moet’ je wel een beetje masochistisch zijn om te blijven vol houden dat het de onprettige ervaringen zijn die je de noodzakelijke levenslessen brengen. Deze gewoonte moet ergens uit de gedachten van puriteinse geestelijke leiders gekomen zijn. Aanvankelijk ter goeder trouw, later ter onderdrukking van de (goed?)gelovigen.

Veel mensen nemen deze gewoonte voor waarheid aan en blijven er dikwijls hun gehele leven mee bezig. Eigenlijk onderdrukken ze hun eigen 'Goddelijke Afkomst' met dit soort denken.

Wij hebben ondervonden dat je afscheid kan nemen van deze gewoonte. Eens je deze gewoonte van je afgeschud hebt is er geen nood meer aan die 'zogezegde lessen' waar je 'hard' aan moet werken.

Eddy en Rita


«   »