Home » Inzichten » Goed afgezien!

Goed afgezien!

Leuk is het, om sportmensen bezig te horen over hun prestaties en hoe hard ze hebben afgezien. Fysiek labeur gaat altijd samen met ‘goed afzien’, zo voel je dat je LEEFT in dit lichaam dat op één of andere manier ‘moet’ opgedreven worden tot hogere prestaties.

Het voelt goed aan, achteraf ben je ontspannen en vooral, de geest is leeg! Je hebt je volledig gericht op presteren en plukt, fysiek én mentaal gezien, meestal de vruchten hiervan.

Prettige beleving?

Bovenstaande is een prettige beleving maar wanneer men deze beleving doortrekt naar het spirituele leven is ‘hard labeur’ niet zo prettig. Tijdens ‘het werken aan zichzelf’ doorloopt men het hele scala aan emoties. Emoties zijn energie rovend en in de meeste gevallen laten ze jou berooid achter! Je hebt niet achteraf zoals bij een fysieke activiteit het geval is, een onmiddellijk goed gevoel over de prestatie. Later kun je ‘misschien’ wel zeggen dat je je beter voelt dan voorheen. Dit komt gewoonlijk omdat je uit een put geklommen bent en op hetzelfde niveau als voorheen boven komt. (Tijdens de emotionele beleving daal je af naar een lager niveau, je hebt het gevoel dat je hard werkt en je komt op ‘dezelfde plaats of zelfs lager dan voorheen’ terug boven.)

Verloren zoon

Spiritueel gezien betekent ‘hard werken’ niets! Het is de ‘Kennis over de werkingen van het Goddelijke’ die jou kunnen optillen tot ongekende hoogten. Neem nu de parabel van de verloren zoon. De 'luierik' ging weg uit het ‘Vadershuis’ om zijn eigen weg te gaan. Hij werkte niet en hoerde en tamboerde, al zijn geld ging op aan allerlei onzinnige dingen. Toen zijn geld op was en hij genoeg had van al die 'zever' ging hij terug naar het ‘Vadershuis’. En de 'paljas' werd dan ook nog, tegen de zin van de andere zoon die zich altijd voorbeeldig gedragen had, door de ‘Vader’ met open armen ontvangen! Er werd zelfs een feest voor de verloren zoon gegeven! Gewoon maar omdat hij terug naar ‘Huis’ kwam! De ‘Vader’ vroeg zelfs niet waar de zoon al die tijd gezeten had en wat hij gedaan had!

Met bovenstaande in gedachten, als je ‘Hogere Inzichten’ verwerft en deze toepast in je dagelijkse leven, denk je dan, dat iemand maar dan ook iemand, jou zal vragen of je hard gewerkt en hard afgezien hebt???

Een ‘gelukzalig leven in vreugde’ zal jou zoveel meer inzichten geven dat je verstand én je lichaam te klein zijn om ze allemaal te bevatten!

Eddy en Rita


«   »