Home » Inzichten » Ellende en negativiteit

Ellende en negativiteit

Ellende en negativiteit, de slechtste voeding voor spirituele groei. Je staat met twee voeten op deze aarde en je hebt de keuze om naar onder te gaan maar je hebt ook de keuze om jezelf te richten op het ‘Hogere’. Welke keuze wil jij uit je eigen ‘Zijn’ maken?

Omdat de meeste mensen in de ‘lagere lagen’ (geestelijke of spirituele armoede) van het bestaan leven en daar ook de meeste ‘zogezegde hulp’ voor iedereen aanwezig is, gaat men ervan uit, dat daar alle groei naar het ‘Hogere’ gelegen is. In de lagere lagen zijn genoeg herkenbare zaken, je bent het zelf gewoon en mensen die jou proberen te helpen zullen je daar in ondersteunen omdat zij zelf niks anders gewoon zijn dan ellende en negativiteit. Hier kan je alles maar dan ook alles vinden dat jou er toe aan zet om ‘hard te werken’ aan jezelf. De belofte is steeds dezelfde: “Wanneer je hier door bent zal alles er beter uit zien!”. Alleen, ‘Het Betere Uitzicht!’, is nergens te zien!

Sterker nog, ‘Het Betere Uitzicht!’ bestaat ‘helemaal’ niet in de lagere lagen. Het is enkel te vinden in een leven dat volledig maar dan ook volledig gericht is op een ‘Hoger Bestaan’. Er is zelfs maar één mogelijkheid om met je zelf tot het ‘Ware Zelf’ te komen en dat is alle ellende en negativiteit een halt toe te roepen en los te laten!

Wij hebben alle ellende en negativiteit uit ons leven geband en zijn het ‘Hogerop’ gaan zoeken. Als je dan ‘Hogerop’ komt ‘voel’ je de ondersteuning van het ‘Goddelijke’. Hierdoor kan je 'zonder' hard werken, gelukkig en zorgeloos leven!

'Gelukkig en zorgeloos leven' is het fundament waarop de ‘Nieuwe Wereld’ gebouwd wordt!

Eddy en Rita


«   »