Home » Inzichten » Emoties bij tweelingzielen

Emoties bij tweelingzielen

Goh, emoties? Wat valt er over te vertellen?

Niet veel eigenlijk! Voor wij elkaar op ons 47ste  - nu in 2020, 15 jaar  geleden - ontmoetten, kenden wij net zoals iedereen 'belastende' emoties. Eén van ons was er zich sterker van bewust dan de ander en heeft ook heel wat gedaan op het gebied van alternatieve hulpverlening. De ander was er niet zo mee bezig maar zorgde er wel voor dat alle tijd ingevuld was met bezigheden waardoor er niet aan emoties gedacht moest worden.

En plots leerden wij elkaar kennen en alle voorheen beleefde en ook wel doorleefde emoties smolten als sneeuw voor de zon. Een ‘héél vreemd gevoel’ was het toen! De éne dag weet je met jezelf geen blijf en de andere dag zijn er geen 'belastende' emoties meer die je kunnen belemmeren. Alsof die 'belastende' emoties gewoon weggenomen waren. Tot op de dag van vandaag is het nog steeds zo. Wij hebben geen last meer van 'belastende' emoties.

Wij zien dat mensen met hun emoties worstelen maar wéten dat aan die worsteling een eind kan komen als zij dat zelf willen!

Wij wéten dat niet iedereen een fysieke tweelingziel heeft. Als je voelt én wéét dat je de volledige ziel voor jezelf hebt, heb je geen excuus om te zeggen: “ja maar, jullie hebben het wel makkelijk, jullie zijn met twee.”. Want alleen kun je hetzelfde niveau, waar 'belastende' emoties je niet meer raken, nog gemakkelijker bereiken.

Mensen die ‘menen’ hun tweelingziel ontmoet te hebben en het 'lange tijd' emotioneel zwaar hebben, hebben er alle redenen toe om zich af te vragen of die ‘specifieke persoon’ wel degelijk hun ‘ware tweelingziel’ is!

Eddy en Rita


«   »