Home » Inzichten » Niets missen

Niets missen

Een hele tijd geleden schreven wij op een forum dat je, wanneer je raad en inzichten nodig hebt, je je Gidsen kan opbellen en dat zij je dan met de helikopter ophalen en je boven het probleem brengen, zodanig dat je een overzicht krijgt, waardoor je dan de nodige inzichten verwerft en weer verder kan.

Dit leek ons geen gek idee te zijn. Je neemt afstand van een situatie en kan daardoor beter beoordelen hoe je er verder moet mee omgaan.

De reacties waren verdeeld, sommigen vonden het een goed idee maar, en dat verbaasde ons nog het meest, de meerderheid koos ervoor om met een ladder te gaan zeulen, omhoog te klimmen, de ladder op te halen en weer verder te gaan naar het volgende obstakel.

“Maar waarom nemen jullie de helikopter dan niet?”, vroegen wij. De een vond het een respectloos idee ten opzichte van zijn Gidsen, dat je hen zou opbellen en de ander dacht dat men dan niets zou leren want hij wou vooral 'niets missen' van de lessen die ‘moeten’ geleerd worden hier op aarde.

Dus dan maar met een zware ladder zeulen? Alle 'goede en slechte ervaringen' zover mogelijk meenemen en hopen dat je de top bereikt vooraleer je bezwijkt? Het is een lange en zware weg want je moet regelmatig stoppen om te ervaren, te doorleven, te onderzoeken, de juiste richting te bepalen, nog even terug te gaan om je ervan te verzekeren dat je niets vergeten bent.

Er is niets mis mee natuurlijk. Iedereen mag voor zichzelf kiezen op welke manier er gereisd wordt. Wij hebben onze Gidsen opgebeld en kozen op die manier voor een leuke en 'ontspannen' reis met veel 'inzichten' en mooie (voor)uitzichten.

Je mist écht niets als je je Gidsen en ook Meesters, Engelen en noem maar op vraagt om mee te werken aan jouw spirituele groeiproces. Zij ondersteunen jou met plezier, je moet het alleen maar vragen.

Eddy en Rita


«   »