Home » Inzichten » Kopiëren en plakken

Kopiëren en plakken

"Kopiëren en plakken, een kind kan het! Diepe inzichten daarentegen laten zich niet kopiëren. Je moet ze zelf leven en dat ontbreekt er vaak aan."

 

Kopiëren, we kennen het allemaal. Je observeert mensen met wie je omgaat en kopieert en plakt dat, wat voor jou het beste uitkomt, op je eigen leven.

Veel mensen die ‘menen’ hun tweelingziel ontmoet te hebben, willen dit zo snel mogelijk delen met iedereen, waarvan zij denken dat die het moeten weten en een nieuwe blog of site verrijst op het net. In het begin is alles heerlijk (een verliefdheid is dat altijd) en er komen mooie gedichten en heerlijke berichten over hoe fijn het is met de pas ontdekte tweelingziel. Naar onze ervaring zou het zo voor eeuwig moeten blijven, het zou zelfs nog ‘beter’ moeten worden!

Helaas, na een korte of iets langere tijd verandert die mooie relatie bij velen in een hel. Men vraagt zich af waarom dit zo is en gaat op zoek op internet naar een ‘mogelijke’ verklaring. Deze verklaringen, die gewoonlijk negatief zijn, worden gekopieerd en geplakt op de voorheen zo liefdevolle site of blog en de poppen gaan aan het dansen.

Wanneer men teksten van anderen kopieert en plakt is het de bedoeling dat men ook begrijpt wat men op de eigen site of blog plakt, zodat je ook op eventuele vragen kunt reageren. Als je uit onbegrip niet kunt reageren had je net zo goed die teksten niet kunnen plakken. Je moet ook weten, wanneer je negatieve berichten plaatst, dat je deze ook 'accepteert' in je eigen leven!

Als je negatieve berichten van anderen deelt op je eigen site, hebben deze ook 'invloed' op jouw eigen leven! Je hebt ze op jezelf gekopieerd en geplakt. Het is heel subtiel maar als je negativiteit zaait, zal je het ook oogsten.

Vandaar dat mensen die negatief schrijven over het tweelingzielschap, steeds maar weer in de ellende blijven zitten. Ze voeden zichzelf met negativiteit en trekken telkens weer negativiteit aan. Zo simpel is het!

Eddy en Rita


«   »