Home » Inzichten » Welke heer dienen?

Welke heer dienen?

Een oude wijsheid zegt dat je geen twee ‘heren’ kunt dienen. Je zou dus een keuze moeten maken. Deze keuze maak je met je intellect en ook intuïtief.

De aanleiding voor dit inzicht is een artikel dat wij lazen op een nieuws-site die ook artikels plaatst van gastauteurs. Het artikel gaat over de matrix, buitenaardsen en hoe bijna alle mensen binnen de matrix, een soort energetisch veld waar men niet aan voorbij kan, gemanipuleerd worden om eigenlijk uitgemolken te worden door de lagere energieën. Wij moeten eerlijk zijn, we hebben, wegens te lang, het artikel niet helemaal gelezen. Wat wij nog al eens doen is de reacties lezen.

Op die bepaalde site reageren naar ons gevoel nogal redelijk intelligente mensen. Van die mensen, waarvan je denkt: “ O, o, daar wil ik het zeker niet mee aan de stok hebben!”. Zij zijn zo scherp, zo kritisch, zo vindingrijk in hun schrijven, dat een discussie met hen al bij voorbaat verloren is. Ze spelen aanklager, advocaat én rechter en zeggen vlakaf dat de persoon waar zij op reageren gewoon dom is. Tja, begin daar maar eens tegen.

Kritisch zijn ben je natuurlijk verplicht aan jezelf! Anders kan men je een oor aannaaien zonder dat je er een spatje pijn van voelt.

Wat wij ons echter afvragen is het volgende: zouden deze scherpe, intelligente, alwetende, zichzelf zeer hoogachtende mensen wel weten welke ‘heer’ zij 'zelf' dienen? In hun reacties halen ze met hun gave iedereen naar beneden die anders denkt dan zij. De ander dikwijls gefrustreerd achterlatend als een prooi voor de lagere energieën, die binnen de matrix werkzaam zijn. 

Zouden deze intelligente mensen de 'wijsheid' bezitten te 'weten' dat zij 'zelf' als een soort ‘opzichter’ werken ‘voor’ die lagere energieën??? In plaats van hun ‘intelligentie’ te gebruiken voor hun eigen spirituele groei, misbruiken zij deze om het lagere te voeden.

Intelligentie en Wijsheid zijn niet hetzelfde!

Eddy en Rita


«   »