Home » Inzichten » De kracht van het woord

De kracht van het woord

Woorden zijn krachtige instrumenten waarmee men kan scheppen. Neem nu het woordje “tweelingziel”. Aanvankelijk werd het woord geassocieerd met een 'harmonisch samenzijn'. De hoogste, liefdevolste relatie die op aarde mogelijk is.

Door disharmonie te koppelen aan ‘tweelingzielschap’ is de kracht van het woord verloren gegaan. In de overdreven ijver om een bepaalde beleving te gaan verklaren heeft het woord ‘tweelingziel’ zelfs een nare bijklank gekregen.

Mensen zijn steeds op zoek naar verklaringen. Wanneer zij geen duidelijke verklaring kunnen vinden en omdat het bij hen niet uitkomt zoals ze zich voorgesteld hadden, gaan ze er maar op los fantaseren. In eerste instantie gaat men het ‘tweelingzielschap’ ophemelen om het later uit elkaar te gaan halen. Zo krijgt men automatisch een degeneratie van het woordje ‘tweelingziel’. Hoe meer men het woordje ‘tweelingziel’ koppelt aan onprettige ervaringen, hoe minder waarde het krijgt.

Als je verder op stap gaat met de disharmonische verhalen, die men brengt over het ‘tweelingzielschap’, zal je nooit in staat zijn het ‘ware tweelingzielschap’ neer te zetten.

Wanneer je echter een volledig inzicht hebt over wat het ‘ware tweelingzielschap’ betreft en wéét waar het woord voor staat, ben je ook in staat ‘het’ te leven!

‘Ware tweelingzielen’ hebben met bovenstaande helemaal geen moeite, zij wéten allebei van nature wat het woord ‘tweelingzielschap’ betekent! De betekenis hiervan is als het ware voor ‘eeuwig’ in hun eigen Ziel ‘gegrift’! Hierdoor is de herkenning van de ‘Ware Partner’, bij beiden, onmiskenbaar en de beleving van het woordje ‘tweelingziel’ (harmonie, éénheid) totaal!

Eddy en Rita


«   »