Home » Inzichten » De essentie van het tweelingzielschap

De essentie van het tweelingzielschap

De essentie van het tweelingzielschap kan nooit door één van beide individuen van de tweelingziel omschreven worden. Een verklaring van één van beiden zal, hoe goed bedoelt ook, steeds een beperkte visie inhouden.

Nog voor zij geboren worden hebben tweelingzielen de intentie om zich te verenigen met hun wederhelft. Het is een sterke drang die, zelfs wanneer zij zich hier niet van bewust zijn, hun gehele leven beïnvloed. Pas later wanneer zij samen zijn kunnen zij benoemen waar deze sterke drang vandaan komt.

Alles in het voor ons bekende universum neigt naar harmonie in ieder opzicht. Deze harmonie wordt bij ieder mens gestimuleerd. Ook beide individuen die een deel van een tweelingziel zijn voelen deze stimulans. Het Goddelijke stuwt hen steeds weer naar een  'harmonisch samenzijn'.

"De essentie van het samen komen van tweelingzielen is het toegeven aan de neiging van het universum om harmonie in zijn totaliteit naar voor te brengen." Het is eigenlijk héél éénvoudig, je geeft je beiden over aan de stuwing tot harmoniseren, die constant uitgezonden word door de gemeenschappelijke ziel. Een ‘ware tweelingziel’ (beide helften) voelt deze stuwing en geeft daar, wat er ook zou kunnen gebeuren, aan toe.

In hun samenzijn vormen beiden als 'paar', dat samen leeft, een voorbeeld van de harmonie die innerlijk bij ieder mens aanwezig is. Zo kunnen anderen zien wat hun eigen mogelijkheden zijn wanneer zij hun innerlijke man en vrouw herenigen. Zodat zij eventueel ook tot een ‘mogelijke’ hogere relatie met een ‘eventuele’ partner kunnen komen, die ook de 'beide energieën' in zichzelf herenigd heeft. Bij deze mensen is er dan ook harmonie en balans binnen de relatie.

Tweelingzielen kunnen alleen maar met 'elkaar' in harmonie leven. Het gemis van de ander zal steeds aanwezig blijven tot op het moment dat zij samen door het leven kunnen gaan. Een tweelingziel kan ‘nooit’ de rust vinden bij iemand anders dan de ‘Ware partner’. Wanneer zij samen komen kunnen zij een zucht slaken om daarna 'rustig en gestaag' verder te groeien en zich volledig toe te leggen op hun 'spirituele groei' naar het 'Goddelijke Bewustzijn'.

In de eerste plaats en daar zullen veel mensen over struikelen, leven tweelingzielen alleen voor zichzelf. Door de rust, de éénheid, de harmonie, de éénvoud, het zover mogelijk losmaken van de materie, onderscheiden ‘ware tweelingzielen’ zich van een ‘zgn. tweelingzielschap’ in disharmonie.

Eddy en Rita


«   »