Home » Inzichten » Liefde

Liefde

Hoewel er maar één Liefde is, kan men deze gemakkelijkheidhalve onderverdelen in zeven aspecten;

Eén;

de liefde die zetelt in het eerste chakra (stuit), eigenliefde, overlevingsdrang, zij zorgt ervoor dat je jezelf voorziet in je basisbehoeften. Zij zorgt voor zelfbehoud, heel belangrijk, zonder deze liefde kom je tot niets. Je bent met je stuitchakra verbonden met onze moeder aarde, de liefde die je voor haar voelt komt onvermijdelijk langs deze chakra. Zij is voorwaardelijk want gericht op overleving.

Twee;

de liefde die zetelt in het tweede chakra, onder de navel. Deze liefde zorgt voor de voortplanting van het menselijke ras. Zij zorgt voor seksuele aantrekking. Ze is speels, creatief, krachtig, dwingend. Zij is voorwaardelijk want gericht op ‘voortplanting en persoonlijke voorkeuren’.

Drie;

de liefde die zetelt in de zonnevlecht, deze liefde zorgt voor een samenhorigheidsgevoel, ze doet je kiezen voor een bepaalde groep waar je jezelf in thuis voelt. Ze zorgt ervoor dat je de juiste mensen kiest om mee om te gaan. Zij is voorwaardelijk want gericht op de ‘juiste personen’.

Vier;

de liefde van het hart-chakra, zorgt ervoor dat je een partner kiest waar je jezelf goed bij voelt. Ze zorgt ervoor dat je samen kinderen neemt die je goed verzorgt en liefdevol opvoedt. Via deze liefde ben je ook verbonden met de mensen waarvoor je gekozen hebt. Zij is voorwaardelijk want gericht op ‘geven en nemen’.

Vijf;

de liefde van het keel-chakra, zorgt voor communicatie op een fijne manier. Deze liefde is eerlijk en niets ontziend. Zij liegt of verdoezelt niets, zij kan zorgen voor een behoorlijke, doch liefdevolle, confrontatie. Eens verbonden in één van de onderliggende chakra’s vraagt zij eerlijkheid tegenover elkaar. Zij is voorwaardelijk want gericht op ‘horen en gehoord worden’.

Zes;

de liefde van het derde-oog-chakra verbind ons allen in de informatie van uit de goddelijke bron. Deze liefde voelt zich goed bij de juiste informatie. Zij heeft oog voor kunst, muziek, hogere gedachten. Deze liefde laat ons zien dat wij ‘mens’ zijn. Ze is steeds op zoek naar vervulling. Zij is voorwaardelijk want gericht op een ‘diep verlangen tot hereniging’.

Zeven;

de Liefde van het kruinchakra verbind ons met God of de Bron. "Deze Liefde is Onvoorwaardelijk." Zij oordeelt of veroordeelt niet. Zij heeft geen gedachten of gevoelens. Ze is niet dwingend, en toch werkt Ze overkoepelend. Deze Liefde kan wanneer jij het toelaat alle andere liefdes overspoelen, zodat Zij kan doorwerken in je hele bestaan. Je kan jezelf niet oefenen in deze Liefde, Ze is er altijd. Plots voel je Haar aanwezigheid en je hart stroomt over zonder dat je er iets voor moet- of aan kan doen. Door deze Liefde voel je wat ‘Leven in Waarheid’ betekent. Deze Liefde is EEN.

Eddy en Rita


«   »