Home » Inzichten » Eénvoud

Eénvoud

Wij zijn héél eenvoudige mensen en proberen onze site dan ook zo eenvoudig mogelijk te houden.

Bij het doorgronden van het leven heeft men verschillende kanalen en richtingen die men kan volgen. Wanneer het er op aankomt om het leven te verklaren heeft men de mogelijkheid om alle processen die werkzaam zijn op deze planeet te gaan doorgronden en ze een plaats te geven in je denken. Er zijn wel miljarden processen die werkzaam zijn. Denk je niet dat het een onbegonnen werk is om al deze processen tot de oorsprong te volgen om zo een verklaring te vinden voor je eigen aanwezigheid hier op aarde?

Het is omdat wij zo eenvoudig zijn en leven dat wij enkel naar het resultaat van deze processen kijken en dat is volgens ons voldoende om jezelf een beeld te vormen van waar dit leven toe leidt.

Als je kijkt naar de resultaten van het 'natuurlijke gebeuren' hier op aarde, kun je voor jezelf alleen maar vaststellen dat 'alle processen leiden tot harmonie'. Zelfs al zie je het niet op die manier. Neem nu een vulkaanuitbarsting of een aardbeving. Deze processen komen voort uit de zelfbehoudende, zelfherstellende natuur van de aarde. Binnen in de aarde ontstaan spanningen en een enorme druk die, mochten er geen uitbarstingen zijn, er voor zouden zorgen dat de aarde gewoon explodeert. Natuurlijk zijn er zeer veel slachtoffers. Moeilijk te begrijpen voor het verstand dat alleen maar kijkt naar dat wat er op dit moment gaande is. Wanneer we even kijken naar hoe het zou verder gaan als de aarde deze uitlaatkleppen niet heeft, kunnen we alleen maar vaststellen dat de volledige aarde met al zijn bewoners zou vernietigd worden.

Als je verder kijkt dan je neus lang is, moet je vaststellen dat alle maar dan ook alle processen hier op aarde een 'energetisch pad naar harmonie' zijn. Zo is ook het tweelingzielschap een proces dat het mannelijke en het vrouwelijke verbindt tot een 'harmonisch geheel'. Alle mensen dragen beide, mannelijke en vrouwelijke energie, in zich en moeten een balans binnen zichzelf vinden om uiteindelijk deze processen te kunnen begrijpen. Alleen op deze manier kunnen zij de bedoeling van alle processen die leiden tot harmonie begrijpen, en ze vanuit de éénvoud leven.

Harmonie is éénvoud.

Eddy en Rita


«   »