Home » Inzichten » In de stroming van het leven

In de stroming van het leven

Je hoort het vaak: ‘Begeef je in de stroom van het leven en alles zal er geheel anders uitzien!’. Hoe voel en wéét je dat je in de stroming van het leven zit? Wij kunnen wat het tweelingzielschap betreft wel één en ander vertellen!

Als wij een verhaal lezen van iemand die in disharmonie leeft met de tweelingziel en dit heel normaal vindt wéten wij onmiddellijk dat deze persoon helemaal ‘niet’ in de stroom van zijn/haar eigen leven zit. Net na de ontmoeting kan het een beetje lastig zijn omdat er op het moment van de ontmoeting zoveel gebeurt dat je verstand nogal eens weigert te volgen.

Het wordt echter tijd dat je jezelf vragen gaat stellen als het lange tijd lastig blijft. De duur is afhankelijk van je eigen ingesteldheid maar kan zeker geen maanden of jaren in beslag nemen! Wij wéten dat het ‘Goddelijke Rijk’ absoluut meewerkt wanneer je in de ‘juiste richting’ zit. Het loslaten van dat wat niet in de ‘stroming’ thuishoort, wordt hierdoor vergemakkelijkt en bespoedigd.

Vorige relaties

Voor wij elkaar op ons 47ste ontmoetten en gingen samenwonen voelden wij beiden reeds lange tijd dat wij niet in de stroming van het leven zaten. Wij hadden beiden een diep verlangen om onszelf ‘volledig te geven’ in de relatie waar we toen in zaten.

Eén van ons was 27 jaar gehuwd, dit huwelijk was niet slecht maar bracht geen voldoening. Eigenlijk was het een samenzijn van aantrekken en afstoten. Er was ook blijf- en vluchtgedrag aanwezig. Om te vluchten hoef je niet weg te rennen, je kunt net zo goed blijven waar je bent maar communicatie weigeren. Voor de partner was alles goed, er was dus ook een wéter en een niet weter aanwezig. Bij de partner was ook geen interesse voor spiritualiteit, wat dus ook zou kunnen duiden op een ongelijke spirituele groei. Kortom, alle verschijnselen van het ‘zogenaamd tweelingzielschap’ waren aanwezig. Na 27 jaar zal je het wel weten zeker?

De ander heeft een aantal langdurige relaties gehad waarin deze zich helemaal gaf. Uit de foutieve gedachte van ‘onvoorwaardelijke liefde’ cijferde deze zich helemaal weg. Niets was te veel. Die relaties waren ook niet slecht maar resoneerden ‘niet’ met de stroming van het leven. Waardoor de persoon in kwestie zich emotioneel en mentaal helemaal niet goed voelde. Hoewel nooit medisch vastgesteld neigden de gevoelens en gedachten naar depressie.

In 2005 lieten wij beiden aan het ‘Goddelijke’ weten dat dit niet zo kon blijven doorgaan en vroegen dat ons de weg naar het ‘Ware Leven’ zou gewezen worden. Het vreemde is, dat wij elkaar toen nog niet kenden maar beiden op bijna de zelfde tijd dezelfde vraag naar het ‘Goddelijke’ uitten. Waardoor onze gezamenlijke Ziel ‘onmiddellijk’ insprong om ons samen te brengen. Ongeveer 14 dagen na onze vraag leerden wij elkaar kennen. Deze herkenning was op zielsniveau en onmiskenbaar voor beiden. 'Dit' was de partner waar wij al die tijd naar uitgekeken hadden en die wij ‘meenden’ herkent te hebben in onze vorige partners. Bij de eerste ontmoeting waren wij dan ook stomverbaasd en overgelukkig dat wij elkaar terug gevonden hadden.

Stroomversnelling

Toen is alles in een stroomversnelling gegaan. De inzet van de één die lange tijd gehuwd was zorgde voor een goede basis om onze relatie richting te geven. De emoties waar de ander bijna het gehele leven mee geworsteld had verdwenen onmiddellijk (een heel vreemd gevoel) om ‘nooit’ meer terug te komen. De zoektocht die deze geleefd had, via spiritueel/alternatieve behandelwijzen, cursussen, healingen, readingen, een eigen spiritueel/alternatieve praktijk, veel lezen, enz… zorgde voor inzicht wat betreft dit onderwerp. Deze zoektocht in het alternatieve naar een beter leven hadden wij dan ook weer achter de rug. Wat de één ervaren heeft wordt onmiddellijk en automatisch overgedragen naar de ander. Deze zoektocht van 25 jaar had niets opgeleverd!

Nu zitten wij volledig in de stroming van het leven. Wij merken dit aan het gemak en de vreugde waarmee wij door het leven gaan. Wij leven volledig naar de ingevingen van onze Ziel en weten ‘onmiddellijk’ wanneer wij hier van afwijken.

Opruimen

Belangrijk voor jezelf is dat je je leven gaat opruimen en alles wat er niet in thuis hoort voorgoed er uit zet. Kijk niet achterom want dat werkt verlammend. Natuurlijk zal niet iedereen genoegen nemen met jouw voornemens. Vrienden, kennissen, familie, enz… zullen er niet blij mee zijn. Stel jezelf dan deze vraag: “Wie gaat mijn leven leven als ik het zelf niet doe?”

Hoe meer je opruimt, hoe gemakkelijker je leven wordt, hoe meer je in de ‘stroming van het Leven’ zit!

Eddy en Rita


«   »