Home » Inzichten » Verhogende energieën

Verhogende energieën

Eerder schreven wij over de hogere energieën die binnen de aardse sfeer aanwezig en voelbaar zijn. Verhogend, het woord zegt het zelf.

Wanneer je, onvermijdelijk, in aanraking komt met deze energie kan je niet anders dan onder de invloed hiervan te leven. Wat je ook doet om er onderuit te komen, het zal niet lukken. Deze energie zal jou steeds aanzetten om je te verheffen. Ze zet een diep verlangen naar méér én beter neer. Deze energie zorgt er voor dat je je aandacht op het ‘Goddelijke’ vestigt, ze zorgt er ook voor dat de aandacht minder op de materie zal gevestigd worden. Ze zet een natuurlijk verlangen naar harmonisering neer.

Ongezonde fascinatie voor het lijden

Wereldwijd is er een ongezonde fascinatie voor het lijden. Dit lijden vraagt enorm veel energie. De medische industrie is volledig afhankelijk van het lijden van en door mensen. Veel mensen leven van het lijden van anderen. Er zijn ook veel mensen die denken dat het mentale lijden onvermijdelijk bij het leven hoort en willen het kost wat kost ervaren en alle soorten lijden doorleven. Tegelijkertijd willen ze er toch van af, wat op zich bewijst dat alle ‘lijden’ een ‘onnatuurlijke staat van zijn’ is. Als het natuurlijk zou zijn, zou je er ook geen moeite voor doen om er van af te komen!’

Steeds meer mensen willen van het lijden af. Ze zijn het beu om telkens opnieuw zonder resultaat te gaan kijken naar gebeurtenissen uit het verleden in de hoop dat ze iets aan het lijden kunnen doen dat ze nu ervaren.

Lijden is verkeerd begrepen

De fascinatie voor het mentale lijden is ontstaan uit een onbegrip van verschillende oosterse filosofieën die zeggen dat de mens lijdt zolang hij zich afscheid van het ‘Goddelijke”. Wanneer hij zich terug wendt tot het “Goddelijke” is lijden totaal afwezig. Met andere woorden: “Probeer niet het lijden op te heffen door er meer aandacht aan te besteden maar richt je blik op het ‘Goddelijke’.”

In de stroom van het leven

De hogere energieën bieden jou de mogelijkheid om op een eenvoudige manier afscheid te nemen van het lijden én je blik op het ‘Goddelijke’ te vestigen. Je ‘moet’ echter een keuze maken! Op een gegeven moment kom je op een kruispunt in je leven, waar je zult 'moeten' kiezen tussen een moeilijke lijdensweg of een weg die gemakkelijk, vreugdevol én vervullend is.

Eddy en Rita


«   »