Home » Inzichten » De weg naar het Hogere Bewustzijnsveld

De weg naar het Hogere Bewustzijnsveld

Wanneer je tot in het ‘Hogere Bewustzijnsveld’ wil doordringen zal je ‘dwars door het psychische veld’ heen ‘moeten’.

Bij de tocht door het psychische veld kom je vele verleidingen tegen. Het lijkt een beetje op een grote markt waar de verkopers je van alles, soms op een agressieve manier, aanprijzen en willen aansmeren. Zo komen veel mensen thuis met ‘minderwaardige spullen’ die ze eigenlijk niet nodig hebben.

Veel mensen raken verslaafd aan het psychische veld. Ze lopen van het éne kraampje naar het andere en vinden alles ‘o, zo interessant’. Ze kopen er allerlei spullen om zelf een kraampje te kunnen openen. Ze krijgen zelfs boodschappen door die ze linken aan één of andere bekendheid uit het verleden. Dat deze boodschappen al lang gekend zijn en allemaal op elkaar lijken deert hen niet. Een naam zoals Jezus, Maria, St-Germain, buitenaardsen, sterrenvolkeren, enz… zou de echtheid van de boodschap moeten bewijzen, terwijl dit helemaal ‘niet te verifiëren is’.

In het psychische veld mag men niet te kieskeurig en te kritisch zijn. Je moet het alleen maar voor waarheid aannemen. Omdat er zoveel volk én zoveel verwarring is, blijft men over het algemeen zéér lang op deze markt rondlopen. De gedachte is; dat hoe langer men op deze markt rondloopt, hoe meer men koopt, hoe hoger de prijs, hoe meer kraampjes men bezoekt, hoe meer men zelf aanbiedt in het eigen kraampje, 'hoe hoger men in het bewustzijn stijgt'.

Op naar het Hogere Bewustzijnsveld!

Iemand die een beetje bewust van ‘Zich-Zelf’ begint te worden neemt dit alles met een kritische blik waar. Omdat deze bewustwording in ‘Je-Zelf’ totaal nieuw voor je is, probeer je de verkopers en ook de klanten te vertellen dat er een andere hogere levenswijze is. Deze lachen je gewoon uit en gaan nog meer spullen kopen om nog meer te kunnen aanbieden. Aan sommige kramen wordt je, omdat de verkopers hun klanten niet kwijt willen, zelfs weg gejaagd.

Na verloop van tijd doe je de moeite niet meer en volg je je eigen weg over de markt waar je door de verkopers lastig gevallen wordt want ze willen je naar hun kraam lokken. Je weet echter, dat je jezelf zeker niet mag laten tegenhouden en dat je dwars over de markt ‘moet’. Je blik staat vast op de poort naar het ‘Hogere Bewustzijnsveld’ gericht. Deze poort wordt bewaakt door wachters die vanuit het psychische rijk aangesteld zijn.

Hoe dichter je bij de poort komt hoe agressiever de wachters zijn. Zij willen niet dat je de richting van deze poort opgaat, laat staan er door te gaan. Iedereen moet en zal op deze bonte markt blijven! Iemand die eigenwijs is en een groot ego heeft gaat onverschrokken verder en stelt vast dat deze wachters bij de 'illusies van het psychische rijk' horen. Ze bestaan zelfs niet.

De poort door

Deze poort kun je alleen maar door wanneer je ‘totaal naakt’ bent. Je kunt niets meenemen van uit het psychische veld. De kleinste misleidende gedachte kan er al voor zorgen dat de poort voor je gesloten blijft. ‘De sleutel is alles loslaten’, anders kom je er niet in.

Als je tot aan de poort geraakt bent, voel je hoe de ‘Goddelijke Warmte’ je tegemoet komt. Dit gevoel zal je, ook al ben je alleen, een 'grote zekerheid' geven. Je voelt de lasten van het psychische veld van je afvallen. De gedachten van het loslaten zouden je vroeger angst bezorgd hebben en geven je nu, nu je voor de poort staat, een 'vreugdevol gevoel'.

Hoe meer pakjes je laat vallen, hoe zekerder je wordt. Op het moment dat je het ‘laatste pakje’ laat vallen, gaat de poort voor je open en stap je gelukkig én vreugdevol in je ééntje de oneindige ‘Goddelijk Ruimte’ in waar het ‘Ware Leven’ van de ‘Mens’, zoals het ‘voorbestemd’ is, kan ‘Geleefd’ worden. Vanuit deze positie is er alleen maar, ‘nog Hoger, Beter, Gemakkelijker, Gelukkiger én Vreugdevoller’.

Eddy en Rita


«   »