Home » Inzichten » Nederigheid

Nederigheid

Nederig zijn is een eigenschap waarmee je nergens komt. In het verleden en nu ook nog wordt deze eigenschap behoorlijk overschat.

Met nederigheid koop je niets, het zaait verwarring alom. Nederig zijn ten opzichte van anderen is een grove leugen voor jezelf én een 'onderdrukking van je eigen Ziel'.

Het ‘gezonde verstand’ gebruiken is naar ons inzicht véél belangrijker. Je weet dan zo, wanneer je respect kunt voelen én toepassen in gelijk welke situatie. Dit respect zal dan ook ‘nooit’ ongepast zijn. Wie of wat respect verdient, zal het dan ook krijgen!

Onderdrukking

De gewone eenvoudige mens is in het verleden aangeleerd dat hij nederig moet zijn ten opzichte van zijn meerdere. ‘De waarheid is dat er in het ‘Ware Spirituele Begrip’ geen meerderen zijn!’ In het spiritueel/alternatieve vinden nogal wat mensen het nodig, om anderen die een andere visie op het hogere bewustzijn geven, te onderdrukken. Dit alleen maar omdat zij zelf ‘niet’ kunnen volgen in deze ‘vernieuwende visies’.

Visies uit het verleden

Wanneer men niet meer kan volgen, gaat men visies uit het verleden gebruiken, om de vernieuwende gedachten van anderen te onderdrukken. Verouderde visies bieden een bepaalde vorm van veiligheid én zekerheid. Vernieuwende visies brengen ‘angst’ teweeg bij mensen die willen vasthouden aan het verouderde denken.

Wachten op redding

Als je wacht op redding kan je nog lang wachten. Duizenden jaren geleden wachtte men al op de verlosser. Toen deze er was hebben zij hem omgebracht! Er is nog steeds niets veranderd. De mensheid kan zich voor eeuwig nederig opstellen en hopen dat er iemand komt die de mensheid zal redden. De geschiedenis heeft bewezen dat er in die duizenden jaren helemaal ‘niets’ veranderd is. Alleen de technologie is veranderd, maar het ‘Ware Spirituele Denken’ staat nog steeds op hetzelfde niveau (heel laag). De mens blijft ‘zichzelf’ én ‘anderen’ onderdrukken en wil ‘geen’ verandering omdat hij, ook al lijdt hij, dan zijn comfortzone ‘moet’ verlaten.

Comfortzone

Om tot vernieuwing te komen zal je, je eigen comfortzone ‘moeten’ verlaten. In de meeste gevallen zijn mensen in het verouderde denken vastgeroest. Het is voor hen comfortabel en ze verdienen er meestal nog iets aan. Mensen die in een comfortzone leven zullen ‘mensen met een hogere visie’ altijd vertellen dat ze ‘nederig én dankbaar’ moeten zijn. In de eerste plaats omdat zij het niet pikken dat deze mensen 'meer inzichten' hebben en op de tweede plaats omdat zij angst hebben om een ‘grote verandering’ in hun eigen leven én denken aan te gaan.

Nederig zijn tegen over anderen is voor watjes!

Zolang men nederig is of men zich nederig opstelt ten gunste van anderen zal men ‘nooit’ verder komen dan waar men ‘nu op dit moment’ is. In plaats van nederig te zijn ‘moet’ men zichzelf als rebel opstellen en alles wat men ooit aangeleerd én aangenomen heeft als waarheid in vraag stellen én loslaten. Het ‘Ware Goddelijke Begrip’ is steeds ‘vernieuwend’ voor de mens die uit de comfortzone kan én wil stappen. Wie nederig ten opzichte van anderen is, zal nooit tot deze eeuwig-durende inzichten komen!

Wat is ‘Waarlijk Nederig’ zijn?

In ‘ieder mens’ is een Ziel aanwezig en de Ziel is de ‘Goddelijke Vonk’. Het Goddelijke vraagt niets meer aan de mens dan de Ziel te volgen. Door de Ziel te volgen krijgt de mens ‘Inzichten’ waardoor het ‘Goddelijke’ kan doorwerken in het individu hier op aarde. Dit te beseffen en ‘proberen’ tot uiting te brengen is ‘Waarlijke Nederigheid’. Je geeft "Je-Zelf" dan totaal over in Gods handen.

Eddy en Rita


«   »