Home » Inzichten » Portalen?

Portalen?

In het verleden en ook tegenwoordig, nog altijd, krijgt men uitnodigingen om gezamenlijk energetische portalen te openen. Hierdoor zou de energie op een hoger niveau komen, zodat nog meer mensen van deze energie gebruik kunnen maken.

Verleden

In het verleden zouden er diverse poorten geopend zijn. Poorten waardoor voorouders van verschillend pluimage zouden afdalen én dus ook zichtbaar zouden zijn. Zo werd beloofd. Wat denk je dat er gebeurde? Niets! Ondertussen zijn er misschien al een paar honderd poorten geopend, door mensen individueel en/of groeperingen maar alles blijft bij het oude. Het collectieve bewustzijn van de mensheid is er nog steeds niet door verhoogd. We zouden het wel merken mocht dit wel zo zijn. We zouden een geheel andere, liefdevollere samenleving krijgen.

Open de poort van je Ziel

Met je Ziel ben je verbonden met het ‘Universum’. Wanneer je leeft met de gedachten dat je Ziel nog veel te leren heeft, kan je er ook geen sluitend contact mee maken. Je krijgt een totaal verkeerd beeld van je Ziel en houdt zelf opzettelijk de poort gesloten. Zo krijg je niet de informatie die door je Ziel uitgezonden word waardoor je uiteraard niet het leven kan leven dat je van nature zou moeten leven. Dit heeft tot gevolg dat je niet autonoom kan leven en altijd anderen nodig hebt, die jou vertellen hoe je ‘moet’ denken én leven.

De poort naar je Ziel openen is het gemakkelijkste wat je kunt doen. Je hoeft jezelf er alleen maar naartoe te bewegen en ze te openen, er zit zelfs geen slot op. Het vraagt enkel zelfstandigheid én een groot onderscheidingsvermogen. Je zult dingen én ook mensen moeten loslaten. Dit vraagt van de mens een grote moed!

Op den duur krijg je het gevoel dat alles wat er, op het alternatieve vlak, aangeboden word niet klopt. Zo ‘lijkt’ het alsof je tegen ‘alles’ bent. Je moet sterk zijn om je eigen gang te gaan en je 'niet' te laten verleiden door anderen om weer in het 'gareel' te gaan lopen. Op dit punt gaat het bij veel mensen mis. Zij willen 'niet' als paria door het leven gaan en kiezen meestal voor de ‘liefde’ van mensen bij wie ze zich goed voelen. Ook al voelen ze dat ze daarmee de poort naar hun 'eigen' Ziel 'gesloten' houden.

Eenzame weg?

De mens is een kuddedier. Dit speelt hem parten bij het doorgronden én leven van de Ziel. Het is veel gemakkelijker om aan te sluiten bij een groepering, ook al voel je jezelf er niet thuis. Wanneer je kiest om je Ziel te gaan leven is er geen enkele groepering waarin je thuis hoort. Zelfs niet bij een groepering, die zegt naar de Ziel te leven. Je bent echter nooit eenzaam want je Ziel en het ‘Universum’ steunen je, ook al merk je het niet, te allen tijde.

Eens je de poort naar je Ziel geopend hebt, zullen er nog andere poorten volgen. Stuk voor stuk worden zij ‘allen’ geopend binnen in jezelf. Het is een illusie te denken dat het openen van externe poorten invloed heeft op de samenleving. De resultaten liegen er niet om. Er gebeurt niet veel.

Verhoging van energie

De verhoging van de energie op aarde heeft niets te maken met het openen van externe poorten, het is een natuurlijk proces dat bij deze aarde hoort. In een ver verleden hadden we te maken met de ijstijd. Nu zitten we met de opwarming van de aarde. Dat dit de energie hier op aarde beïnvloed is heel normaal.

Nieuwe wereld

Het is natuurlijk leuk om te fantaseren over de ‘Nieuwe Wereld’. Als het je intentie is om in de ‘Nieuwe Wereld’ te gaan leven zal je ‘moeten’ stoppen met de oude bij te houden en te ondersteunen. De ‘Nieuwe Wereld’ is ook binnen in jezelf gelegen. Deze is alleen bereikbaar via de informatie van de Ziel. Vanuit deze informatie is het mogelijk voor jezelf om in de ‘Nieuwe Wereld’ te leven zonder dat de oude moet afgebroken worden. De oude wereld kan je dan gemakkelijk loslaten omdat hij je niets meer te bieden heeft!

Eddy en Rita


«   »