Home » Inzichten » Zware energie

Zware energie

In een artikel over hoog gevoeligheid, konden wij lezen dat nogal wat mensen er last van hebben. Zo stappen zij blijgezind een ruimte met veel volk binnen en komen zij buiten met een ‘onprettig gevoel’ dat zij ‘een week lang’ bij zich dragen, zonder te weten waar het vandaan komt.

In de ijver naar het zoeken waarom, komen zij langs allerlei verklaringen die misschien ‘een beetje’ soelaas kunnen brengen maar het gevoel ‘niet wegnemen’. Vanuit dit ‘ellendige gevoel’ gaan sommigen dan ook andere mensen proberen te ‘helpen’. ???

Transformeren van zware energieën

Eén van deze verklaringen is, dat het de taak is van ‘hoog gevoelige mensen’, om zware energieën te transformeren naar het licht. Op zich is dat een ‘nobele gedachte’ die, als je het gelooft, een ontzettend goed gevoel ‘kan geven’. Je hebt het gevoel dat je iets goeds doet voor de wereld én onze samenleving. Als je even in het verleden gaat kijken, naar alle gebeurtenissen die ontstaan zijn uit haat tegenover de medemens, weet je zoal dat je hiermee ‘nooit’ klaar komt binnen dit korte leven dat jou gegeven is. Heb ‘jij’ de moed om ‘alle’ haat waardoor miljoenen mensen omgebracht zijn en waar nog miljoenen mensen mee te kampen hebben, te transformeren naar het licht?..... NEEN, DUS!

Waarom ben jij dan hoog gevoelig?

Hoog gevoeligheid. Ook wij kennen het. Wij vroegen ons ook af waarom wij hoog gevoelig zijn. Je kijkt naar iemand of zelfs nog maar een afbeelding van iemand. Of gewoon maar naar ‘iets dat iemand geschreven heeft’ en je weet onmiddellijk waarmee deze persoon worstelt. Je weet ook dat deze persoon die problemen nog een tijdje ‘bij zich zal houden’. Gewoon door ‘gebrek aan inzichten’ of zelfs omdat deze persoon ‘geniet van de aandacht’ die deze ermee krijgt. Je vraagt je af wat je als hoog gevoelig persoon, daar nu zelf mee kan doen. Kan dit je eigen leven verrijken? Neen, helemaal niet! Buiten verwarring brengt ‘deze wetenschap over anderen’ jou ‘helemaal niets’! Je kunt er echt ‘niemand’ mee helpen! De problemen van de één zijn niet dezelfde als die van een ander! (ander leven, andere visies, andere opvoeding, andere aannames, enz…)

Dan ‘moet’ er toch meer achter zitten?

En inderdaad, er zit véél méér achter dan je zelf op het moment van twijfel zou kunnen vermoeden. Hoog gevoeligheid is werkzaam naar twee kanten. Het kan doorwerken naar alles wat met aanzien én inkomsten in deze wereld te maken heeft maar “het is enkel én alleen bedoeld om werkzaam te zijn naar het ‘Goddelijke’ toe”. Het is maar waar je ‘je eigen aandacht’ op richt! Als het gaat om aanzien én inkomsten in deze wereld, ga je je hoog gevoeligheid richten op het transformeren van zware energieën, wat op zich in het ‘Universum’ een onbegonnen werk is.

Goddelijke Missie

Er is ook een ‘Goddelijke Missie’ aan verbonden maar die is niet zo spectaculair in het zicht van andere mensen. Door je hoog gevoeligheid heb je ook een sneller contact met je eigen Ziel én daarmee ook met het ‘Goddelijke Denken’ waardoor je rustig, zonder veel ophef je eigen ‘Goddelijkheid’ hier op aarde kunt neerzetten. Deze ‘Goddelijkheid’ neerzetten zal véél méér veranderen in de wereld dan je zelf maar vermoedt. De ‘Goddelijkheid’ die ‘jij’ ervaart kan je ‘nooit’ overdragen naar andere personen want ieder mens moet deze ‘Goddelijkheid’ voor 'zichzelf' naar voor brengen.

Struikelblok

Aanzien ten opzichte van anderen is een ‘zéér groot struikelblok’ voor ‘veel mensen’. Ieder wil toch wel iets te betekenen hebben in anderen hun leven! Het geeft een goed gevoel als anderen jou zeggen dat je ‘goed bezig bent’, ook al is dit niet zo. Door te vertellen dat jij zware energieën ten gunste van de wereld verwerkt krijg je veel meer aanzien van anderen dan dat je zegt dat je een éénvoudig, prettig leven leeft.

Aan jou als hoog gevoelig persoon de keuze natuurlijk! Als je ‘kiest voor shit’ moet je jezelf niet afvragen waarom jou dat steeds weer overkomt. Draag de ellende dan in ‘alle stilte én waardigheid’. Als je zover gekomen bent dat je gaat klagen om mensen naar je toe te lokken, wordt het hoog tijd dat je je eigen denken op een hoger niveau gaat afstemmen!

Eddy en Rita


«   »