Home » Inzichten » Boodschappen

Boodschappen

Wij voelen ons altijd een beetje raar als we boodschappen lezen die van gene zijde, zogezegde opgevaren meesters of wat dan ook komen.

Het lijkt er dan op dat in deze boodschappen gezegd wordt dat wij het verprutst hebben en dat wij hun steun ‘nodig’ hebben. Wij kunnen wel begrijpen dat de mensen die deze boodschappen ontvangen die hulp ontzettend nodig hebben maar of de totale bevolking deze nodig hebben? Daar twijfelen wij oprecht aan. Meer dan 4/5 de van de bevolking is 'niet' met het alternatieve bezig.

Dommeriken

Veel boodschappen beginnen met: “Geliefden, jullie doen het goed!”. Als je dit gelooft, laat je jezelf toch wel iets wijsmaken! Zo goed gaat het toch niet in de wereld, het kan ‘zeker en altijd beter’. In het verleden ging het niet goed en nu gaat het nog minder goed! Ofwel zijn zij die de boodschappen dicteren gewoon te stom om dit te zien, ofwel fantaseren de boodschappers er maar wat op los.

Overdreven respect

Als je gelooft dat deze boodschappen van superwezens komen, heb je ook een overdreven respect voor dat wat in de boodschappen verteld wordt. Automatisch ga je dan je kritische kijk op het geheel temperen en heb je de neiging om de boodschappen als 'vanzelfsprekend én als waarheid' aan te nemen. Deze gedraging had men in het verre verleden al door. Waardoor veel profeten die door middel van enkele waarzeggingen, die uitkwamen en daarmee veel respect oogstten, konden vertellen wat ze wilden. In vele gevallen werden zij niet tegengesproken en werden hun boodschappen als zoete koek opgenomen. Goedgelovige mensen waren én zijn nog steeds in trek bij anderen die zichzelf op de voorgrond willen plaatsen.

Recyclage

Bij het lezen van deze boodschappen krijgen wij ook steeds het gevoel van: ‘dat hebben wij al eens ergens anders gelezen’ en inderdaad blijkt dat ‘dezelfde boodschap’ al eens, jaren geleden, ergens anders door hetzelfde of een ander kanaal in iets andere bewoordingen door gekregen én gepubliceerd is. Dit telkens weer opnieuw! Van recyclage gesproken!

Geloofwaardigheid

Hoe groot is het geloofwaardigheidsgehalte van deze boodschappen? Veel boodschappen zijn voor de meeste mensen onbegrijpelijk. Wanneer ‘Ware Opgevaren Meesters’ boodschappen aan deze wereld willen geven, zouden ze deze aanpassen aan het begripsvermogen van het gros van de mensen. Maar neen, de meeste boodschappen gaan over dingen waar de meeste mensen niet mee bezig zijn, waardoor de waarde én geloofwaardigheid verloren gaat.

Ellenlange boodschappen

In de soms ellenlange boodschappen kunnen wij steeds weer opnieuw de gebruikelijke, onbegrijpelijke kul terugvinden. Als je tot halverwege de boodschap leest, weet je niet meer waarover het gaat! Van de opgevaren Meester Jezus is bekend dat Hij zijn toespraken aanpaste aan de mensen voor wie deze bestemd waren. Zo sprak hij Zijn apostelen toe in de taal die voor hen ‘al begrijpbaar’ was. De gewone mensen onderrichtte Hij in parabels, zodat zij ‘misschien’ zouden bevatten wat Hij bedoelde. Waarom zou Hij nu, wetende dat de meeste mensen nog niet veel verder als toen staan, in Zijn boodschappen onbegrijpelijke zaken gaan vertellen?

Begrijpen wie begrijpen kan

Zo lazen wij in een boodschap van Jezus en Maria over relatie man-vrouw dat de vrouw een tweede hart in de baarmoeder heeft en dat bij de man de expressie van de oerknal in de testikels aanwezig is. Jezus-Maria, wij baren ons nu al zorgen! Als door omstandigheden bij Rita de baarmoeder moet verwijderd worden is zij haar tweede hart kwijt en God bewaar Eddy dat hij nooit de oerknal in de broek moet meemaken, want dat geeft pas een hoop smurrie. Wie weet ontstaat hierdoor wel een nieuw universum?

Wij vragen ons af

In hoeverre kan men meegaan in gelijk welke boodschappen zonder zichzelf te verliezen? In hoeverre verpandt men, zonder kritisch te zijn, het eigen denken aan deze boodschappen? Waar blijft het autonome vermogen van zowel de boodschapper als de lezer? Is dan niet iedereen in staat om voor zichzelf na te denken? Waar blijft de zo hoog aangeschreven vrije wil als je deze boodschappen voor waarheid neemt?

En wat als we nu eens met zijn allen zorgden dat we een goed, eenvoudig leven zonder zorgen krijgen, waarin spiritualiteit een héél normaal gegeven is? Dan zijn we gelijk van al deze boodschappen af!

Eddy en Rita


«   »