Home » Inzichten » Bronvermelding

Bronvermelding

Op onze site kan men onderaan alle pagina’s het volgende vinden: “Onze schrijfsels delen mag altijd zonder toestemming, zet er wel een link naar onze site bij aub. www.spiritueel-zijn.be”.

Nu zijn wij niet zo dom te denken dat iedereen zo eerlijk is om deze vraag na te leven. Veel mensen doen maar wat zonder zich iets van anderen aan te trekken. Dat is helaas de werkelijkheid waar wij nu in leven.

Toeval?

In het alternatieve circuit gaat men er van uit dat niets zomaar toeval is. Toeval bestaat gewoon niet. Alles heeft een betekenis én een plaats in de menselijke beleving. ‘Toevallig’ 😉 dus, vonden wij een gedeelte van één van onze inzichten, zonder bronvermelding, op een ander site. Het grappige is dat er zelfs een kopijrecht symbooltje onder stond, alsof de auteur van die site het zelf geschreven had. Na een mailtje naar de auteur is dit dan ook rechtgezet. 👍

Deel en doe dat veel!

Wij houden ervan om onze inzichten met anderen te delen. We hoeven er niets voor terug te krijgen. Niemand hoeft ons te vertellen dat hij/zij er veel aan heeft, of dat zijn/haar leven er door veranderd is. Wij wéten gewoon dat er mensen zijn die er op dit moment of misschien pas later iets mee zijn. Zo werkt het delen van inzichten nu eenmaal. Vandaag vind men het maar flauwe kul en een week later kan men niet meer zwijgen over de inzichten die men van anderen krijgt. Een tijdje later wil men er helemaal niets meer van weten en men gaat weer op zoek naar andere inzichten.

Gedachtengoed

Door het gedachtengoed van anderen, zonder bronvermelding, te kopiëren en te plakken op de eigen site ‘wekt men de illusie’ dat men als auteur ‘weet’ waarover het gaat. In de eerste plaats is dit niet eerlijk tegenover de werkelijke auteur van dat wat men zomaar overneemt. Op de tweede plaats liegt men zichzelf maar wat voor, het is niet omdat men iets leest en dat wel leuk vind, dat men het ook werkelijk begrijpt en/of men dit werkelijk leeft.

Klantjes winnen

Op de derde plaats en dit is wel belangrijk voor een eerlijk contact met anderen: nogal wat mensen die in het alternatieve actief zijn, nemen het gedachtengoed van anderen over, om de illusie te wekken dat men wéét waarover het gaat. Zij gebruiken het gedachtengoed van anderen dus als lokaas om klanten te winnen. Dit is meteen ook het meest oneerlijke wat men kan doen en toch gebeurt het veel. Als je jezelf hierin herkent raden wij jou aan om even ons inzicht oneerlijkheid te lezen.

Inzichten delen

Wanneer je inzichten hebt over bepaalde onderwerpen is het wenselijk deze te delen met anderen. Het is geen verplichting, maar… misschien help je er anderen mee, die in een moeilijke periode zitten. Onze artikels zijn helemaal vrij te gebruiken. Wij bieden geen cursussen, behandelingen of wat dan ook aan. Deze site kost ons nog geen 10€/maand. Wij vragen geen donaties. Alles wat wij vragen is, dat wanneer je een artikel of een gedeelte ervan op je site of blog plaatst, je er een bronvermelding bij zet.

Waarom vragen wij dit?

Heel eenvoudig. Als je iets van ons plaatst, vind jij dat artikel interessant genoeg. Waarom zou jij ons gedachtengoed dan voor jezelf willen claimen? Op onze site staan voor andere mensen misschien nog meer inzichten die deze mensen op dit moment nodig hebben. Geeft deze gedachte jou dan niet de voldoening dat je bijgedragen hebt tot een dieper inzicht voor deze ene of meerdere mensen? Is het dat niet waarover het gaat in deze wereld? Inzichten delen?

Eddy en Rita


«   »