Home » Inzichten » Een vermoeden van tweelingzielschap

Een vermoeden van tweelingzielschap

Nogal wat mensen vermoeden dat ze hun tweelingziel hebben ontmoet maar dat hij/zij het niet op die manier ervaart.

Dit kan uiteraard tot behoorlijk gênante situaties leiden. Volgens ons is het quasi onmogelijk dat je je tweelingziel ontmoet zonder dat de ander er iets van weet.

Taak vervullen

Ware tweelingzielen groeien naar een samenkomen waarin zij beiden er zich van bewust zijn dat zij tweelingzielen zijn. Zij hebben beiden een behoorlijke spirituele groei doorgemaakt waarin zij elkaar zo goed als onmiddellijk herkennen en weten dat zij samen door het leven horen te gaan. Om de simpele reden dat zij een taak te vervullen hebben. Wat die gezamenlijke taak is ontplooid zich naarmate zij beiden evolueren in het tot eenheid brengen van hun beider energieën. Wanneer zij er klaar voor zijn zullen zij samen werken in dienstbaarheid aan God, waardoor zij automatisch dienstbaar zijn aan de mensheid, zonder zichzelf daarin te verliezen.

Belastend

Het is behoorlijk lastig te denken dat je iemands tweelingziel bent zonder dat die ander er iets vanaf weet. In feite belast je jezelf en de ander met een zwaar gegeven dat er voor kan zorgen dat je jezelf belemmert in je spirituele groei.

Wanneer je dan toch een relatie met je vermoedelijke tweelingziel begint krijg je het idee dat je dan samen moet blijven omdat je tweelingzielen bent. Je kan ook het idee krijgen dat het noodzakelijk is dat tweelingzielen elkaar moeten verlaten om van te leren. Dit is volgens ons een behoorlijk absurde gedachte. Je zit met een drijfveer je tweelingziel te ontmoeten en als je dan eindelijk heel bent moet je elkaar loslaten.

Komaan zeg? Dat is hetzelfde als streven naar harmonie in jezelf, die verkrijgen en dan onmiddellijk afstaan. Wanneer je eindelijk in harmonie bent ga je dat zo houden en zelfs nog versterken. Dat is wat ware tweelingzielen doen, zij doen dit niet alleen voor zichzelf maar voor de gehele mensheid.

Dienstbaar zijn en conflicten gaan niet samen

Je kan niet dienstbaar zijn wanneer je steeds weer conflicten ervaart met je vermeende tweelingziel. Waarschijnlijk ben je dan zielenmaten die elkaar goed aanvoelen en heb je de keuze om elkaar los te laten wanneer de tijd er rijp voor is. Wanneer je twijfelt aan je tweelingzielschap kun je elkaar beter de vrijheid geven zodat je elkaar niet belast met een vermeend tweelingzielschap.

Ware tweelingzielen weten absoluut zeker dat zij dat ook zijn, zij twijfelen daar nooit of te nimmer aan.

Eddy en Rita


«   »