Home » Inzichten » Hoe herken je je tweelingziel?

Hoe herken je je tweelingziel?

Dit is een vraag die pas later na het herkenningsproces beantwoordt kan worden.

Aantrekkelijkheden

De doorsnee mens is steeds op zoek naar verbetering, hij is steeds op zoek naar de aanvullende puzzelstukken in zijn leven. Wat relaties betreft zoeken wij allen naar overeenkomsten. Die zien we soms in anderen. Deze overeenkomsten zijn dan ook omwille van de herkenning aantrekkelijk.

Nogal wat mensen 'denken' dat ze hun tweelingziel herkend hebben in bepaalde aantrekkelijkheden en houden zich eraan vast. Ze denken dat de minder aantrekkelijke kanten van hun 'vermeende tweelingziel' spiegels zijn voor zichzelf en dat er hard moet gewerkt worden om deze obstakels uit de weg te ruimen.

Herkenningspunten van uit de Ziel

In werkelijkheid is het zo dat deze aantrekkelijkheden, herkenningspunten zijn die ons aangeboden worden van uit onze Ziel, ons innerlijke weten. Het zijn delen die bij je andere helft horen, die specifiek herkenbaar zijn. Het is niet zo dat deze persoon met die 'éne' aantrekkelijkheid jouw tweelingziel is, je herkent enkel dat 'éne' stukje. Zo kan je bij heel veel personen aantrekkelijkheden zien. Deze personen kunnen mogelijk bij dezelfde zielengroep horen. Er is echter maar één persoon die 'alle' aantrekkelijkheden bezit en 'dat' is je tweelingziel.

Slechts één persoon heeft alle puzzelstukken

De innerlijke aantrekkingskracht bij ware tweelingzielen is zo sterk dat 'geen van beiden' er aan kan voorbijgaan. Alle puzzelstukken die je voorheen bij zoveel personen zag, vallen samen in deze 'éne' persoon en dan begrijp je ook waarom er een bepaalde aantrekkingskracht was naar die anderen. Ze deden je bewust of onbewust denken aan je tweelingziel.

Wanneer je je 'ware tweelingziel' ontmoet en herkend hebt kijk je ook niet meer uit naar mensen die eventueel beter bij je zouden kunnen passen en/of meer voor je zouden kunnen betekenen dan je tweelingziel. Het kan zijn dat je samen nog één en ander te verwerken hebt, maar dat gaat in versneld tempo, je blijft er dan geen maanden of jaren mee rondlopen.

Man wordt mannelijker en vrouw wordt vrouwelijker

Vanwege de herverdeling der trillingen gaan tweelingzielen 'alvorens' samen te komen door een vrij turbulente tijd. Dit kan behoorlijk belastend werken op beiden, (ook al kennen zij elkaar nog niet) het uit zich meestal in een gevoel van machteloosheid, verwarring, vermoeidheid, ongemakken, enz... Wanneer zij elkaar dan ontmoeten verdwijnen deze ongemakken vrij snel. De man komt in zijn mannelijkheid en de vrouw voelt zich vrouwelijker dan ooit.

Zij kunnen zich dan beiden gaan richten op de situatie waarin zij op dat moment vertoeven. Wanneer zij zich nog in een relatie bevinden, (met iemand anders dan de 'ware tweelingziel') kan het zijn dat zij deze relatie nog proberen te redden. Maar zij zullen snel inzien dat het een gevecht tegen windmolens is. Na korte tijd zal deze relatie verbroken worden om samen met de 'ware tweelingziel' verder te gaan. 

Verleden totaal los laten 

De volgende stap is het aan beiden om het verleden 'totaal' los te laten en alle problemen die ooit zo belastend waren op te lossen. Wat voor 'ware tweelingzielen' absoluut geen probleem is. Met twee ben je één en gaat alles een stuk makkelijker. 

Eddy en Rita


«   »