Home » Inzichten » Je tweelingziel loslaten?

Je tweelingziel loslaten?

Waarom in godsnaam zou je je tweelingziel moeten loslaten? Wat is het doel daarvan? Dien je daar een hoger doel mee?

Er zijn nogal wat verhalen over tweelingzielen die elkaar loslaten en de pijn die dat met zich meebrengt maar ook tegelijk een bevrijding. Onbegrijpelijk voor ons. Misschien zijn wij iets te eenvoudig om al die ingewikkelde dingen te begrijpen. Wij zien gewoon geen enkel nut in het loslaten van je tweelingziel. Voor ons heeft het loslaten van je tweelingziel geen enkele spirituele waarde, integendeel. 

De energetische kracht die ons allen samenhoudt 

De energie die ons allen samenhoudt is steeds bezig met het in harmonie brengen van al wat is. Alleen de mens is in staat deze harmonie al dan niet te aanvaarden. Wanneer je dan je tweelingziel ontmoet zit je recht in de Goddelijke stroming, je kunt samen als het ware bergen verzetten. Wie weet hoeveel levens ben je al op zoek naar elkaar? En als je elkaar dan eindelijk gevonden hebt, besluit je om wat voor vage redenen ook, elkaar los te laten. Zie je dan niet hoe absurd, deze creatie (want dat is het, je eigen creatie) is? Alsof het nog niet genoeg is ga je er nog allerlei zaken bij verzinnen om dit loslaten te rechtvaardigen. Dit maakt het nog absurder.

 Het Goddelijke grijpt iedere kans 

Wij kunnen maar één ding bedenken waarom je, je tweelingziel zou loslaten. Die persoon waarvan je dacht dat het je tweelingziel is, is het niet. Hij/zij is gewoon een 'zielenmaat' die heel dicht bij je staat. De ontmoeting met zo een zielenmaat geeft een 'bijna identiek gevoel'. Het werkt ook ongeveer hetzelfde als bij tweelingzielen. Waarom is dit zo? Heel eenvoudig, met een zielenmaat is spirituele groei, tot op een bepaalde hoogte, ook mogelijk en het 'Goddelijke grijpt iedere kans' om jou aan te zetten op zoek te gaan naar je 'ware harmonische aard'

Mijn tweelingziel is niet beschikbaar 

Wanneer je tweelingziel niet beschikbaar is zal het Goddelijke jou iemand anders als partner geven, zeker wanneer je er zelf naar vraagt. Hoezo, mijn tweelingziel niet beschikbaar? Ten eerste moet je tweelingziel geïncarneerd zijn. Hij/zij is bij incarnatie pas vrij wanneer er een 'bepaald spiritueel niveau' bereikt is. Zo is het noodzakelijk dat je beiden een zekere ‘natuurlijke controle' over de eigen emoties hebt. Deze controle maakt dat je de gevoelens die langskomen naar waarde weet te schatten. Er is moed nodig om te weerstaan aan de invloeden van buitenaf. Een ontmoeting met je tweelingziel is een heftige gebeurtenis, zo ook de reacties die van buiten komen. Wanneer je voorrang geeft aan je emoties kom je tot niets.

Tweelingzielschap vraagt totale inzet 

Je moet beiden bereidt zijn jezelf totaal in te zetten voor een 'gezamenlijke spirituele groei'. Jezelf inzetten, wil niet zeggen jezelf wegcijferen! Dat doe je in een voorwaardelijke relatie, 'een tweelingziel-relatie is onvoorwaardelijk'. In een onvoorwaardelijke relatie kan er geen sprake zijn van enige gebondenheid, dus is er ook niets te ontbinden. Je bent gewoon vrij in een relatie. In deze vrijheid ervaar je een 'volwassenheid' die noodzakelijk is om een hoger spiritueel begrip te kunnen ervaren. 

Ware tweelingzielen laten elkaar niet los 

Op het moment dat je  je tweelingziel ontmoet, heb je reeds heel wat ervaring opgedaan, waaronder eventueel de ontmoeting met een 'zou-kunnen-zijn tweelingziel'. Het is niet noodzakelijk maar het kan je overkomen al naargelang de zaken waar je inzicht in moet verwerven. Het kan dus zijn dat je denkt dat iemand je tweelingziel is maar het volgens jou ontkent, of nog niet weet, of nog niet zo ver staat als jij. Neem gerust van ons aan dat dit onzin is. Je ontmoet elkaar pas echt wanneer je er 'beiden' klaar voor bent en er voor wilt gaan. Wat er ook gebeurt, je verlaat elkaar niet! Dat doe je niet omdat je in onvoorwaardelijke liefde geen oordeel vormt en wanneer je dat wel doet (vanuit eerdere conditioneringen) kan je er over praten met jezelf (je tweelingziel). Het Goddelijke is immers werkzaam in en tussen jullie beiden en het 'Goddelijke brengt Harmonie!' Dat 'wéét' je vrij snel, zelfs van bij het eerste contact.

 Laat de vermeende tweelingziel los

 Wanneer je een vermeende tweelingziel loslaat veroorzaakt dat pijn, maar het zet tegelijk een diep verlangen naar harmonisering neer. Dit verlangen laat je uitkijken naar je ware tweelingziel, ook al is die misschien enkel te vinden in jezelf. Je ware tweelingziel zal niet komen wanneer je de pijn van het loslaten van een vermeende tweelingziel koestert. Zo werkt het nu eenmaal. 

Laat je vermeende tweelingziel los en maak ruimte voor je ware tweelingziel. Wanneer je dat sterke verlangen voelt en je er klaar voor bent, laat je het weten aan het Goddelijke. Verbaas je over wat er op je pad komt!

Eddy en Rita


«   »