Home » Inzichten » De juiste informatie

De juiste informatie

Tegenwoordig krijgt men zoveel informatie aangeboden dat men door het bos de bomen niet meer ziet. Hoe moet men in godsnaam, dat wat juist is voor zichzelf, op dit moment, daar uit filteren?

Eenvoudig

Wij hebben daar een heel eenvoudig trucje voor. De informatie moet zo eenvoudig zijn dat je er geen moeite voor moet doen om het te begrijpen. Je moet als het ware een gevoel krijgen dat je het al wist. En inderdaad, je wist het al, maar was het even vergeten.

Handleiding

Wij hebben voor onszelf al zo dikwijls een berichtje naar boven gestuurd met de vraag om een handleiding op te sturen. Alles wat wij doorkregen was en is nog steeds; ‘Doe minder moeite en luister naar je eigen ingevingen’. Inderdaad zo werkt dat gewoon. Het heeft even geduurd maar we zijn er nu toch achter dat de handleiding bij ieders leven bijgesloten is.

Vergelijking

Even een vergelijking? Misschien wat oneerbiedig maar gemakkelijk herkenbaar. Je koopt een apparaat met veel toeters en bellen. Normaal gesproken zou het ding zo intuïtief mogelijk bedienbaar moeten zijn. Voor sommige mensen is dit misschien wel zo maar niet voor iedereen. Dus, hoera voor de bijgeleverde handleiding. Je neust er wat in en vind de juiste informatie over dat wat je nog niet onder de knie hebt.

Vreugde

Op het moment dat je de juiste informatie gevonden hebt voel je al een bepaalde vreugde. Nu moet je alleen maar de juiste knopjes indrukken om het ding dat te laten doen waar het voor gemaakt is. Als dat dan ook nog lukt, is een klein vreugdedansje gerechtvaardigd. De vreugde is echter pas compleet wanneer je het toestel volledig onder de knie hebt en dat dan ook nog kan delen met andere mensen die een gelijkaardig toestel hebben. Zodat ook zij het apparaat op een eenvoudige manier kunnen leren begrijpen en gebruiken.

De mens 1.0

Laten wij mensen nu allemaal hetzelfde toestel (ons lichaam) hebben. Dus moet er toch wel ergens een handleiding zijn die het meest geschikt is om onze soft- én hardware te laten samenwerken. Technisch gezien verschillen wij niet zoveel van elkaar. Het is alleen maar onze software (denken) die slecht geprogrammeerd is. Nogal wat mensen zitten nog met software uit de jaren stillekes. Wij hebben dus dringend een update of gewoon een ander programma nodig. Of misschien nog beter de software van de mens 1.0 in zijn oorspronkelijke staat. Die kunnen we zeker vinden op onze zachte schijf (onze Ziel).

Onvoorwaardelijke Vreugde

Waar het delen van de juiste informatie vreugde biedt, zal het ‘zelf’ leven van de juiste informatie, ‘Onvoorwaardelijke Vreugde’ schenken. Onvoorwaardelijk, gewoon omdat die vreugde dan van je afspat. Iedereen die deze ‘Vreugde’ wil aanvaarden zal ‘Deze’ herkennen én erkennen als één van de goddelijke aspecten van zichzelf. Als mens 1.0, ‘God-Mens’ dus! Het is in dit (h)erkennen dat de juiste informatie werkzaam is.

Eddy en Rita


«   »