Home » Inzichten » Het drama van tweelingziel zijn

Het drama van tweelingziel zijn

Tegenwoordig herkennen heel wat mensen zichzelf in het tweelingzielschap. Velen ervaren dit tweelingzielschap al gauw als een ‘drama’. In hun ‘ijver’ een verklaring te vinden voor dit ‘drama’ gaan ze het koppelen aan het volgen van ‘levenslessen’. 

Dit, zonder zich af te vragen of drama wel degelijk thuishoort in het tweelingzielschap en de ‘daarmee gepaard gaande spirituele groei’.

Nogal wat mensen delen via diverse kanalen hun ‘tragische ervaringen’ met de medemens. Zij doen dit dikwijls vanuit een oprecht gevoel dat zij de mensheid hiermee dienen. Uit hun verhalen lijkt het alsof het heel normaal is dat tweelingzielen in drama leven. Velen ‘geloven zelfs’ dat het een noodzaak is.

Vraag je af…

Zelf stimuleren wij de lezer om verder te kijken dan dat wat mensen elkaar voorschotelen. ‘Niet zomaar’ te aanvaarden wat er geschreven staat, maar je af te vragen of het dat is, wat jij van een tweelingzielschap verwacht?

Of je vooruitgang kunt verwachten van “dramatische ervaringen”?

Kun je het opbrengen, jaren in ‘ONMIN’ te leven met iemand die jou ‘vermeende? tweelingziel’ is?

Gaat je verlangen dan niet veel verder?

Vraagt je hart en je verstand niet om ‘Harmonie’ (Waarheid)?

Is het niet de intentie deze liefde totaal te ervaren? En dan wel onmiddellijk, niet pas na jaren van onenigheid?

Waarna je uiteindelijk om de lieve vrede compromissen sluit. Compromissen die jou een deel van ‘de vrijheid om jezelf te zijn’ ontnemen.

Is tragedie noodzakelijk voor de spirituele groei?

Zeker niet! Wij hebben allebei tragedies (drama’s), in verschillende vormen, soorten en maten gekend en hebben ondervonden dat het ‘niet’ de tragedies zijn die ons vormen! Ook al waren zij zeer indringend, zelfvernietigend, vernederend, pijnlijk, onbeschrijfelijk!

Integendeel, ze vragen enorm veel energie en je blijft je afvragen wat je eigenlijk te leren hebt??? Het is nooit duidelijk en wanneer er even een tipje van de sluier opgelicht wordt en je ‘denkt’ dat je het nu wel weet en dat je er vanaf bent is het drama er weer!!!

Wat heb je dan geleerd? Dat het karma is dat je moet verwerken? Maar welk karma? En met wie? Met je tweelingziel waar je jezelf een heel ander leven mee voorstelt?

Ware tweelingzielen, zijn bij het samenkomen, onmiddellijk van de tragedies af en deze komen nooit meer terug. Tweelingzielen kennen ‘geen tragedie en/of drama’. Tragedies kunnen ‘nooit’ bijdragen aan de spirituele groei. Zo eenvoudig is het!

Hoe zit het dan eigenlijk met al deze drama’s?

Hebben zij enige betekenis? Voor het Goddelijke? Geen enkele! Helemaal niks. Voor het Goddelijke maakt het niet uit hoe je leeft. Het Goddelijke ondersteunt iedere keuze die jij maakt, zonder te oordelen.

Wil jij in onmin leven? Goed, dan is het dat wat je krijgt. ‘Geniet er van’!

Wil je een meer spiritueel leven met hogere normen en gedachten? Ook goed, je leeft dan goed en in harmonie met jezelf en het Universum. In deze houding ga je jezelf dan ook niet richten op de ‘negatieve uiting’ van het mens-zijn. Tragedies en/of drama’s zijn onbestaand.

Zelf merken wij dat mensen eerder geneigd zijn om dramatische verhalen te verheffen tot de allerhoogste vorm van spirituele stimulans.

We merken ook dat de meeste mensen ‘niet eens weten hoe?’ ze moeten omgaan met de tragedies die hen zouden moeten ‘verheffen’. Tijd om zich af te vragen of er wel enige betekenis te vinden is in tragedie. In plaats van het bij zichzelf af te vragen gaan de meeste mensen te rade bij anderen, die dan weer vertellen dat tragedie heel normaal is. En de cirkel is rond. Alles blijft, helaas, zoals het is.

 Saai!

Drama? Het is zo saai. Iedereen ‘meent’ iets unieks te beleven en uiteindelijk komt het allemaal op hetzelfde neer. Emoties, verdriet, pijn, (ZELF)-medelijden, ...  Uit eigen ervaring weten wij dat deze eigenschappen op ‘spiritueel gebied’, ‘geen enkele’ vooruitgang inhouden. Iedereen kent drama in zijn leven. Met wat moeite en ‘de juiste inzichten’ is het mogelijk daar boven uit te stijgen en één van de weinige rebellen te worden die de ‘Ware Goddelijke Vreugde’ kennen.

Sta jezelf toe te ‘ontwaken’ in de ‘Nieuwe Wereld’ waar velen over praten maar er slechts weinig van begrijpen en ‘zelf’ niet toepassen in hun ‘eigen leven’!

Eddy en Rita


«   »