Home » Inzichten » Het juk van het vermeende tweelingzielschap

Het juk van het vermeende tweelingzielschap

Het is in het samen komen in de fysieke vorm dat ‘Ware Tweelingzielen’ al hun problemen opgelost zien.

Zij hebben, net zoals iedereen, het gehele Universum achter zich, ze krijgen alle steun die zij maar durven te vragen, nog voor zij het vragen is het er al.

Vandaar dat wij het zo vreemd vinden dat veel mensen het Tweelingzielschap in onenigheid beleven. Je zou er van leren. Dat leren doe je met 'Zielenmaten’ en/of ‘Zielsverwanten’. Dat zijn de afspraken.

Wij kennen allen het spreekwoord “Zich iets op de hals halen”. Je haalt je inderdaad heel wat op de hals door een Zielenmaat of een Zielsverwant in je beleving te omschrijven als je 'tweelingziel’. Het wordt al snel duidelijk dat deze ene persoon niet de Tweelingziel is en toch blijf je volharden. Het is in deze volharding dat je het juk op je schouders neemt. Een juk dient om lasten te dragen en/of te trekken. ‘Tweelingzielschap’ is een ‘zegening’, geen last.

Hoe zit het dan met al die (en het zijn er veel) negatieve belevingen die mensen delen op het internet en elders?

Vanuit het eigen wéten, weten wij ‘allen’ absoluut dat 'Harmonie' onze ‘Ware Aard’ is. Is er in een uitgebalanceerde staat, sprake van afwezigheid van Harmonie? Is het niet juist afwezigheid van Harmonie dat zorgt voor de ellende die men kan bespeuren in deze beschrijvingen? Kan men, met de laatste vraag in gedachten, dan nog spreken van Tweelingzielschap?

Bewustwording in éénheid gaat nooit via afwezigheid van balans. Het huidige beeld van het ‘tweelingzielschap in onenigheid’ weerspiegelt dat wat de mens er van verwacht. Toch wringt dit beeld. Het bewijs is er, veel mensen vertellen hun verhaal over wat zij in hun disharmonische staat beleven, ‘in de hoop er een oplossing voor te vinden’.

Wanneer disharmonie normaal is, zouden ze geen oplossing zoeken en het gewoon aanvaarden. Als je gelukkig bent ga je daar toch ook geen oplossing voor zoeken?

Balans

Eén van de taken van ‘Ware Tweelingzielen’ die in het fysieke samen zijn, is het Tweelingzielproces en de 'Ware Aard' ervan te verklaren. Opdat mensen die zich in een disharmonische beleving wat tweelingzielschap betreft, bevinden, het juk kunnen afwerpen en hun leven weer kunnen opnemen. Zodat zij de balans in zichzelf gaan zoeken en zij niet jarenlang, nutteloos in een afgescheiden gevoel blijven leven.

Voorbeeld

Er zijn niet zo veel Tweelingzielen, dus waarom zouden zij hun leven niet samen doorbrengen? Waarom zouden zij niet een voorbeeld vormen voor alle andere mensen die verlangen naar de Harmonie 'binnen zichzelf'?

Als Tweelingziel ervaren wij dat wij een uitstraling zijn van de éénheid tussen de twee aspecten, (mannelijk en vrouwelijk) die in ieder mens aanwezig zijn. Deze éénheid is alleen te vinden bij jezelf.

Of je nu een fysieke Tweelingziel hebt of niet, maakt niet uit, dat is totaal onbelangrijk. Ieder individu dat de volledige Ziel voor zichzelf heeft, heeft een innerlijke Tweelingziel!

Voelt jou (vermeende) tweelingzielschap als een juk? Vraag je dan af of deze persoon weldegelijk je Tweelingziel is, in plaats van je af te vragen wat je te leren hebt van disharmonische toestanden. Het laatste komt voort uit het oude denken, het nieuwe denken vraagt een totaal andere aanpak.

Eddy en Rita


«   »