Home » Inzichten » Tweelingziel, -vlam of -straal?

Tweelingziel, -vlam of -straal?

Op internet kan men de meest uiteenlopende verklaringen vinden over de verschillen tussen een tweelingziel, -vlam of -straal.

Zo zou één van de kenmerken van de tweelingziel zijn dat zij elkaar spiegelen en dat het daardoor nog al eens flink kan donderen tussen de twee. Er zijn natuurlijk, gelukkig maar, ook goede kenmerken. Maar die worden steeds ‘overschaduwd door de onprettige’.

De tweelingvlam heeft het al iets beter. Bij hen dondert het al iets minder. Tweelingstraal is het neusje van de zalm. Zij hebben zo af en toe eens een wolkje aan de lucht maar het kan toch ook nog wel eens behoorlijk kletteren. In feite zijn de verschillen tussen de drie zo goed als onbestaand.

Confrontaties en compromissen sluiten ‘lijken’ er altijd bij te horen. Dit zou de normaalste zaak van de wereld zijn.

Verloren lopen in mystiek

Door de mysterieuze verklaringen wordt de mooiste, eenvoudigste, liefdevolste menselijke relatie die mogelijk is op aarde tot het laagste niveau gebracht.

Mystiek en symboliek zijn altijd aantrekkelijk geweest. Nu nog en het zal nog zo een tijdje blijven. De mens wil steeds weten wat er aan de andere kant van de berg te zien is. Als er geen berg is zal hij er zelf wel een oprichten of maakt hij gebruik van de bergen die anderen voor hem ‘fantaseren’.

Mystiek zorgt altijd voor elementen die onverklaarbaar zijn. Van uit het onverklaarbare gaat men zaken proberen te verklaren. Waardoor men nog meer mystiek krijgt. In verschillende religies, maar ook in het alternatieve, maakt men daar handig gebruik van om de medemens te onderdrukken. Voeg aan het onverklaarbare een aantal onbegrijpelijke, nutteloze rituelen toe en je hebt binnen korte tijd een hele hoop volgelingen die door middel van studie ooit eens hopen vooraan te staan.

Zo loopt men verloren in de mystiek en loopt men het ‘echte leven’ mis!

Opsplitsing

Mystiek zorgt voor een opsplitsing. Als je ‘doet alsof’ je de mystiek begrijpt ben je een kenner. Als je er niets van begrijpt ben je een onwetende. Deze opsplitsing komt voort uit het ‘niet-weten’ van het ‘menselijke denken’ en heeft in het ‘Goddelijke Denken’ geen enkele waarde.

In het ‘Goddelijke Denken’ is er geen opsplitsing tweelingziel, -vlam of -straal. Er is enkel éénheid. In het ‘Goddelijke Denken’ zijn alle mensen gelijkwaardig aan elkaar. Het is de bedoeling dat men zich hier van bewust wordt. Zodat men niet steeds weer op zoek moet naar dat wat anderen, in ‘mysterieuze verklaringen’ over bepaalde onderwerpen te vertellen hebben.

Eddy en Rita


«   »