Home » Inzichten » Onvoorwaardelijke Liefde

Onvoorwaardelijke Liefde

Onvoorwaardelijke Liefde is de meest ‘Goddelijke Eigenschap’ van de Ziel.

De Ziel is het leven gevende én leidende aspect van de mens. Zonder rekening te houden met de Ziel is het voor de mens ‘onmogelijk’ om tot ‘Onvoorwaardelijke Liefde’ te komen.

Energie God

Bij het indalen van de Ziel in een foetus is er onmiddellijk leven aanwezig. Dit is het eerste moment dat ‘Onvoorwaardelijke Liefde’ aanwezig is binnenin dit schepsel. Dit is voor alle levende wezens zo, ook bij dieren. Het is de ‘Energie God’ die alle levende wezens én de gehele schepping leven inblaast.

De Ziel van de dieren geeft aan dat zij moeten leven bij instinct. Ook zij voelen liefde naar andere wezens. Aangezien het dier lager in trilling leeft en niet kan redeneren, leven zij op een geheel andere manier dan de mens. Ieder dier heeft een andere levenswijze dat hen via de Ziel, door de ‘Goddelijke Intelligentie’ ingegeven is. Zij moeten het daar mee doen.

De mens is het allerhoogste wezen hier op aarde. Het is altijd de bedoeling geweest dat de mens zou leven volgens de ‘Goddelijke Inspiratie via de Ziel’. Omdat de Ziel in rechtstreeks contact staat met de ‘Energie God’ zal de mens in eerste instantie ‘altijd’ Goddelijk zijn. De meest natuurlijke staat van de mens is ‘Onvoorwaardelijke Liefde of Leven’.

Leven in illusie

Doordat de meeste mensen zich niet bewust zijn van deze ‘Onvoorwaardelijke Liefde’ en de positie die Zij in ieders leven inneemt, ontstaat er een geestelijke armoede die men probeert in te vullen met materie (lagere gedachten, bezittingen, geld, macht, enz.). In deze overdreven aandacht voor de materie schept de mens zijn eigen leven zonder rekening te houden met wat, al dan niet, voedend is voor het ‘eigen geestelijke leven’.

Hierdoor ontstaat een illusionaire wereld, die enkel ingevuld wordt door materie en materiële gedachten, die ten volle ondersteund worden door het psychische veld, dat op zich ook weer een illusie is die geschapen is door de mens zelf. Zo krijgt deze illusie nog meer kracht en ‘lijkt’ ze steeds meer werkelijkheid te worden.

Kan men leren onvoorwaardelijk lief te hebben?

‘Onvoorwaardelijke Liefde’ is een eigenschap die men ‘niet’ kan aanleren. Deze Liefde IS er gewoon. Men kan er zich wél bewust van worden. Het is net zo normaal als ademhalen. Als je geen aandacht besteed aan je ademhaling weet je niet eens dat je het doet. Als je stopt met ademhalen wordt je blauw en val je om.

Als je je bewust bent van het feit dat je innerlijk ‘werkelijk LEEFT’, ben je je ook bewust van de ‘Onvoorwaardelijke Liefde’ die door je heen stroomt. Deze ‘Liefde Energie’ is altijd aanwezig, of je je er nu van bewust bent of niet. Dit is de ‘Christus’ in ieder mens.

Tweelingzielen?

Er wordt beweerd dat tweelingzielen de ‘Onvoorwaardelijke Liefde’ moeten aanleren met elkaar. Dat is je reinste flauwe kul.

Als een tweelingziel-paar samen komt, smelten de twee helften van de Ziel, energetisch samen en vormt terug dat éne geheel dat in het ‘Goddelijke Geheel’ altijd samen hoort. Deze ervaring geeft aan beide individuen een onbeschrijfelijke sensatie.

De liefde die men vroeger ‘wou’ delen en ervaren met voormalige partners en men niet ‘kon’ delen, komt in het samenkomen met de 'eigen andere helft' onmiddellijk én ten volle naar voor. Een ‘Ware Tweelingziel’ moet geen moeite doen om de andere helft ‘Onvoorwaardelijk Lief’ te hebben. Deze Liefde is gewoon aanwezig en komt bij ‘beiden’ ‘onmiddellijk’ in het bewustzijn.

Mensen met de volledige Ziel

Mensen die de volledige Ziel voor zichzelf hebben zijn perfect in staat om tot het ‘bewustzijn’ van ‘Onvoorwaardelijke Liefde’ door te dringen. Zij hebben dan de twee aspecten (mannelijke en vrouwelijke energie) verenigt én veredelt en voelen de ‘Onvoorwaardelijke Liefde’ binnen zichzelf. Dit is waardevol genoeg want door er zich bewust van te worden dat deze ‘Allerhoogste Liefde’ binnenin aanwezig is, zal Deze doorstromen naar de gehele wereld en omstreken.

Aannames

Wat er ook gezegd of beweerd wordt, ‘Onvoorwaardelijke Liefde’ is ‘nooit’ gericht op andere wezens. Deze Liefde die rechtstreeks van de ‘Allerhoogste Energie’ afkomstig is, is enkel en alleen gericht op ieder wezen apart. Het is enkel bedoeld om elk wezen Leven te geven en ‘alleen voor eigen gebruik’. Op het moment dat men waarlijk ‘Onvoorwaardelijke Liefde’ kan ‘Leven’, stroomt deze Liefde Energie voor het Gehele Universum.

‘Onvoorwaardelijke Liefde’ is ‘geen werkwoord’, het is de Hoogste en de meest ‘Natuurlijke Staat van ZIJN’!

Eddy en Rita


«   »