Home » Inzichten » Tweelingzielen en seksualiteit

Tweelingzielen en seksualiteit

Dit artikel schreven wij kort nadat wij samen gekomen waren (2005). Beiden hadden wij een groot tekort aan seks in onze toenmalige relatie.

Wij zijn in de jaren die daar op volgden dan ook bijzonder seksueel actief geweest. Het tekort aan seks dat van ons zoveel energie vroeg, is ruimschoots aangevuld in de voorbije jaren. Het plezier dat wij vinden in ons samen zijn en het mentale en spirituele aspect overstijgt dit duizendvoudig. Waarom zouden wij ons nog uitsloven in activiteiten die niet eens kunnen tippen aan dat wat wij nu op dit moment ervaren? Lees ons inzicht "Spiritualiteit en seks".

Geen van beiden hebben wij seksuele verlangens naar andere mensen toe. Dit is volgens ons een belangrijk gegeven in het herkennen van het ‘Ware tweelingzielschap’. Als er nog verlangens zijn naar andere mensen toe is dit ook een indicatie dat men niet samen is met de ‘Ware tweelingziel’.

Tweelingzielen en seksualiteit

Wat seksualiteit en relatie betreft is de tweelingziel van nature monogaam. Men kan in het materiële denken aannemen dat de mens zijn seksualiteit beleeft zoals de meeste dieren dat doen, volgens instinkt dus. Op spiritueel niveau zijn tweelingzielen monogaam. Vermits tweelingzielen op alle vlakken naar harmonie streven, zullen zij die harmonie ook nastreven op seksueel gebied. Dit wil zeggen dat er voor iedere partner in deze relatie maar één andere is en dat is de tweelingziel. Na de hereniging ontbreekt ieder seksueel verlangen naar andere mensen totaal.

Bij tweelingzielen zijn de seksuele verlangens gelijk aan elkaar. Veel seks, weinig seks, het maakt niet uit, de verlangens zijn identiek en in harmonie. Zodat er ook op dit vlak helemaal geen wrevel ontstaat. 

Goddelijke seks 

Seks tussen tweelingzielen is gewoon goddelijk, iets dat men niet in een gewone relatie kan ervaren. Dit uit onze eigen ervaring. 

Tweelingzielen zijn ‘altijd’ man en vrouw, dit heeft te maken met de opsplitsing (polariteit) en de mogelijkheid tot scheppen (twee mensen van hetzelfde geslacht kunnen niet scheppen, men heeft altijd het mannelijke en vrouwelijke aspect nodig om te kunnen creëren). Als deze samenkomen, zullen zij ook de seksualiteit ervaren als iets ‘geheel nieuws’, precies nog nooit gehad. Ze kunnen ook ‘nooit’ geboren worden binnen dezelfde familie bv. moeder-zoon, vader-dochter, broer-zus enz.… (dit zou incest kunnen inhouden). 

Zielenmaatjes

Bij zielenmaatjes echter is het best mogelijk dat deze binnen dezelfde familie geboren kunnen worden. Bij zielenmaatjes is het ook mogelijk dat het twee mensen van dezelfde sekse zijn die elkaar als zodanig (h)erkennen en waaruit een relatie kan ontstaan. Binnen deze groep en na (h)erkenning zijn er dan ook koppels die samen leven zonder seksuele band of aantrekkingskracht naar elkaar toe. 

De groep van de zielenmaatjes is ’veel’ groter dan deze van de tweelingzielen en daarom zullen veel meer mensen elkaar gaan (h)erkennen, binnen dezelfde groep. Het gevoel van (h)erkenning zal zo groot zijn dat misschien wel 9 op 10 koppels dit zullen aanzien als hun tweelingziel. Dit zal zich na verloop van tijd wel uitwijzen, wij hebben ondertussen al vele vermeende tweelingzielen elkaar zien verlaten.  

Eddy en Rita


«   »