Home » Inzichten » Jongensdroom

Jongensdroom

Een jongensdroom, ik kan me niet herinneren dat ik ooit een jongensdroom gehad heb. Toch geen die men algemeen ervaart als jongensdroom.

Als wij iemand van onze leeftijd zien voorbijrijden in een blitse sportwagen of op een spiksplinternieuwe motor, kijken wij elkaar even aan en merken op dat voor die persoon zijn jongensdroom uitgekomen is.

Materiële zaken hebben me echter nooit aangesproken. Ik kan een sportwagen of een motor wel mooi vinden maar er naar verlangen is iets totaal anders. Ik kan wel begrijpen dat voor die persoon zijn droom uitgekomen is, een droom die uitkomt, dat is toch wel het mooiste wat er bestaat! Voor mezelf is mijn droom uitgekomen op de dag dat ik Rita herkende als mijn tweelingziel.

Visioen

Ik kan me nog herinneren, ik moet zo een jaar of 14-15 geweest zijn, ik verlangde toen heel sterk naar een relatie. Op het moment dat ik mij het meest verlaten voelde kreeg ik in een flits een beeld van een meisje, we lagen in elkaars armen. Het gevoel was zo intens, zo liefdevol dat het gevoel van verlaten zijn op dat moment gewoon weg was.

Dit gevoel heb ik proberen te vinden in iedere relatie die ik daarna had. In geen enkele kon ik de energie van dat gevoel terugvinden. Niet dat die relaties slecht waren. Maar dat ene speciale gevoel was er niet, die klik, die warmte ontbrak. Ik was niet op mijn gemak in deze relaties. Dat lag niet aan mijn toenmalige partners, want zij probeerden ook hun draai te vinden binnen de relatie die we hadden. Stuk voor stuk waren deze relaties voorbestemd te eindigen.

Andere mogelijke partner

Tijdens deze relaties bleef ik ook steeds uitkijken naar een andere mogelijke partner waarmee ik eindelijk dat gevoel kon delen. Ik voelde me dikwijls beschaamd over deze gevoelens. Ooit vroeg iemand mij; "Hoe komt het toch dat men tijdens een relatie, ook al is die goed, steeds blijft uitkijken naar een mogelijke betere relatie?". Blijkbaar had deze persoon hetzelfde gevoel maar ik moest het antwoord schuldig blijven. Nu, jaren later weet ik beter. Wanneer tweelingzielen tegelijkertijd incarneren blijven ze steeds op zoek naar elkaar, er is geen enkele andere relatie die daar, hoe hard men ook zijn/haar best doet, aan kan tippen.

Een droom die uitkomt

Het gevoel van verlaten zijn kan leiden tot de donkerste gedachten die je ooit kan hebben. Telkens kreeg ik van uit mijn binnenste de raad te wachten en niks geks te doen want er stonden mij nog mooie dingen te wachten. Zonder dat ik wist wat het was dat mij aanmaande heb ik al die tijd blijven volhouden. Tot uiteindelijk in 2005 mijn jongensdroom is uitgekomen. Nu weet ik zeker dat het mijn eigen 'Weten' is dat mij getrouw ondersteunde in de moeilijkste perioden in mijn leven.

Eddy, en ook Rita aan wie ik zoveel te danken heb, dankzij haar ben ik de ‘man’ die ik nu ben.


«   »