Home » Inzichten » Relatie met God

Relatie met God

Als tweelingziel houden wij onvoorwaardelijk van elkaar. Onze liefde voor God overstijgt dit gevoel wel duizend maal.

Dit lijkt misschien bizar maar wij kunnen en willen het niet anders. God, of “de energie die wij God noemen” is in alles zichtbaar aanwezig. In dit bewustzijn zien wij dat de Goddelijke interventie steeds bereid is die energie over ons uit te storten. Hoe kun je dan niet van God houden?

Wanneer men het heeft over de relatie met God, spreekt men meestal over een superwezen dat wikt en weegt en al naargelang de acties van de mens beloond en/of straft. Zo een god moet steeds gepaaid worden, zoals men bijvoorbeeld de ouders, baas, partner, enz… paait om op een goed blaadje te komen staan.

Wanneer wij spreken over God hebben wij het over de Christus die werkzaam is in de mens. De Christus die de mens steeds uitnodigt God tot uiting te brengen. Niet zo maar een klein beetje maar volledig. Nu merken wij voor onszelf dat wanneer wij hieraan toegeven onze liefde voor elkaar nog sterker wordt. Van God te houden houdt dus een win-win situatie in. Hoe meer wij van God houden, hoe meer wij van elkaar houden en andersom.

Vermits wij God geen persoonlijkheid toedichten maar zien als een 'staat van Zijn', kunnen wij niet spreken van een relatie met God. Hoe meer wij van ‘de energie die wij God noemen’ houden, hoe meer wij deze tot uiting brengen. Hoe meer wij ons in het Zijn bevinden.

God Is

Eddy en Rita


«   »