Home » Inzichten » God dienen

God dienen

Toen wij besloten God te dienen hadden we geen enkel vermoeden van wat dit inhoud. We kwamen tot het besluit dat we eerst tot de ontdekking moesten komen wat of wie God nu werkelijk is.

We zijn daar nog niet volledig achter maar we kunnen al wel een klein beetje vermoeden wat dit voor ons betekent.

Net zoals je voor een werkgever gaat werken probeer je er eerst achter te komen wat je eventuele taken zijn en hoe je die gaat invullen. Wij zijn dus gaan zoeken naar de taken die God voor ons in petto heeft. Maar wat zijn deze taken? En heeft God werkelijk een taak voor ieder van ons? Deze vragen bleven zich opdringen. Maar God liet niets van zich horen. Met andere woorden, 'zoek het zelf maar uit' en dit leek ons in verband met de vrije wil nog het beste. Joepie, God vraagt niets van ons en wij mogen zelf invullen wat we gaan doen om te dienen. Bijzonder gemakkelijk dus.

Doe goed en kijk niet om

Onmiddellijk nadat wij elkaar ontmoetten keken we naar ons leven en zagen dat het niet goed was en wisten we meteen "Daar moeten we iets aan doen." Moed verzamelen dus en er voor gaan, een grote sprong in het diepe onbekende. We gingen ervan uit dat wanneer de keuzes juist waren, alles ging verlopen zoals het hoorde te zijn en inderdaad de problemen die aanvankelijk zo moeilijk leken verdwenen als sneeuw voor de zon. Bewijs dat vertrouwen in de Goddelijke interventie gerechtvaardigd is.

Gaandeweg hebben wij ervaren dat de Goddelijke steun nooit veraf is en dat we God voor alles om hulp kunnen vragen, ja zelfs eisen. We merken dat je God niet dient door andere mensen te dienen, dat heeft er niets mee te maken. Je mag het natuurlijk wel maar dan van uit een oprecht gevoel van "Doe goed en kijk niet om." Wat wij zelf nu ervaren als God dienen heeft volledig met ons eigen leven te maken.

We hoeven geen andere mensen op andere gedachten te brengen die ze eigenlijk zelf niet willen of kunnen aanvaarden. Al wat wij kunnen doen is onszelf bewust worden van onze eigen Goddelijkheid en daar naar te leven. Zo brengen we een stroom van Vrede, Vreugde en Liefde in ons eigen leven en onvermijdelijk in het leven van anderen, waardoor deze getroffen worden door dat wat we zelf naar buiten toe brengen. We moeten er zelfs niets voor doen. Heel gemakkelijk, want we zijn een beetje lui aangelegd, geen hard werken voor ons dus.

God dienen? Ja, graag zelfs! We gaan ermee door te onderzoeken hoe we het 'Leven' kunnen leven zoals het hoort, in de waarste zin van het woord.
Eddy en Rita


«   »