Home » Inzichten » Vindt je levensdoel in één seconde!

Vindt je levensdoel in één seconde!

Hoe kan dat nu, denk je, je levensdoel in één seconde vinden?

Goed, kijk eens naar je leven, is dat wat je ziet perfect volgens je eigen gedachten en verlangens? Nee? Zie daar je levensdoel! Het eigen leven op orde brengen is het grootste levensdoel dat er bestaat. Door je leven op orde te brengen voedt je het Universum.

Men heeft de neiging de eigen levensdoelen in een verre toekomst te zoeken. Men ziet zichzelf als beroemdheid of als een belangrijke persoon die anderen kan ondersteunen in het vinden van hun levensdoel, of zelfs als een wereldverbeteraar. Natuurlijk moet men groot denken, het is zelfs een aanrader groot te denken. Men moet het zelfs groter zien dan men het zichzelf kan voorstellen! Maar houdt je daar niet aan vast zonder dichtbij te kijken want daar begint alles.

Anderen helpen

Stel, je ervaart het als je levensdoel anderen te helpen met het oplossen van hun problemen maar je zit zelf tot over je oren in de persoonlijke problemen. Dan kun je een beetje zitten meeleven met je cliënt, misschien zelfs een potje meehuilen. Zijn de problemen daarmee opgelost? Nee, de druk is wat van het vat af, dat is alles. Heb jij je levensdoel bereikt? Nee, in tegendeel, je neemt de verantwoordelijkheid voor anderen hun leven en niet voor dat van jezelf. Je gaat aan je eigen levensdoel voorbij doordat je voorbijgaat aan je eigen noden van het moment, het vage gevoel dat er iets niet klopt negerend.

Eenvoudig

Wanneer je ’s morgens wakker wordt, is je eerste levensdoel opstaan, anders kom je tot niets. Is dit niet eenvoudig? Zo kun je stap voor stap je levensdoelen vervullen. Op deze manier heb je honderden levensdoelen die wanneer je er bewust mee aan de slag gaat, je leven zodanig snel kunnen veranderen dat je zelfs 'hogere levensdoelen' kunt creëren.

Een mogelijk levensdoel voor de nabije toekomst kan zijn;

* Verantwoordelijkheid nemen voor jezelf

* Vreugde vinden in het leven, je werk, je relatie(s)

* Goed voor jezelf zorgen

* In je eigen kracht komen te staan

* Je eigen problemen oplossen

* …..

Ga het niet te ver zoeken want dan kom je dikwijls tot niets.

Eddy en Rita


«   »