Home » Inzichten » Drijfveer tot spirituele ontwikkeling

Drijfveer tot spirituele ontwikkeling

Helaas is het zo dat mensen een drijfveer tot spirituele ontwikkeling nodig hebben. Dit houdt in dat men zich steeds weer opnieuw in situaties bevindt die niet altijd zo prettig zijn. 

Men krijgt dan conflicten aangeboden die een zweem van waarheid schijnen in te houden. Wanneer men gaat kijken, weet en ervaart men absoluut dat dit niks te maken heeft met spirituele groei, het lijkt alleen maar zo. Vele of toch bijna al deze situaties worden als noodzakelijk voorgesteld.

Terwijl deze volgens onze ervaring helemaal geen betekenis hebben. Wanneer de mens zelf besluit zich te verdiepen in het spirituele en dit blijft volhouden komt hij niet meer in zulke situaties terecht. Meteen kan men zich dan afvragen wat de werkelijke waarde van al deze ervaringen zijn. Zijn zij werkelijk daar om van te leren? Wat kan ik of wat heb ik er werkelijk van geleerd? Ben ik dan zo dom dat ik mijzelf steeds weer in dezelfde situaties bevind? Neen, volgens ons is men niet dom maar heeft men niets geleerd van die moeilijke situatie, gewoon omdat er niets van te leren is.

Spirituele pad volgen

Wat is er dan werkelijk aan de hand? Eenvoudig, men volgt het eigen spirituele pad niet. Meer moet men er niet achter zoeken. Wanneer men zich in een situatie bevindt die niet prettig is gaat men op zoek naar iets beters. De situatie die jou aanzet om op een spirituele zoektocht te gaan maakt helemaal niets uit. Men kan gelijk wat meemaken waardoor men opgestart wordt om verder te gaan.

De moeilijke situatie is een drijfveer, waar men zichzelf beter niet op blind staart. Als men dat door heeft kan  men aan de spirituele tocht beginnen. Wanneer men de discipline kan opbrengen om door te gaan, ieder moment van de dag, komen er geen nare ervaringen meer. Uit eigen ervaring kunnen we jou verzekeren dat deze discipline vruchten afwerpt.

Spirituele gedachten en handelingen

Natuurlijk zit je met gedachten omtrent je verleden die je kunnen hinderen in je spirituele groei maar die kunnen door eenvoudige overwegingen omgepoold worden tot hun ware proportie waarin zij jou niet langer belemmeren. Even logisch nadenken moet dan voldoen.

Wat wij hiermee zeggen is dat alle onprettige dingen die je meemaakt in je leven gewoon een drijfveer zijn om jou aan te zetten tot spirituele gedachten en handelingen. Wijk je hiervan af komen er weer onprettige ervaringen die jou dan weer aanzetten om opnieuw te beginnen met je spirituele pad. Is het dan niet eenvoudiger om gewoon je pad te blijven volgen?

Eddy en Rita


«   »