Home » Inzichten » Universele energie

Universele energie

Volgens onze visie is Universele Energie, een energie die alles doordringend en alles ondersteunend is.

Zonder deze Energie kan niets maar dan ook niets bestaan (geen dieren, geen planten, geen mineralen, geen mensen, geen aarde, geen planeten, geen Universum). Er is maar Eén Energie, al de rest zijn trillingen binnen deze Energie. 

Verschillende trillingen

Er zijn geen losse op zichzelf staande energieën, de gedachte dat deze wel bestaan leidt tot een opsplitsing. Iedere trilling kan wel apart aangevoeld worden. B.v. boosheid, verdriet, haat, angst... zijn gevoelens die nodig waren om ons te beschermen of als communicatie middel. Met boosheid zend je een trilling uit die de ander laat voelen; pas op hé, want ik ben heel boos, blijf maar uit mijn buurt! De trilling van verdriet laat de ander weten dat je hem/haar nodig hebt om getroost te worden. De trilling van angst is er om je te doen vluchten of om je gedeisd te houden. Enz...

De mens heeft de vrije keuze

Als mens heb je de keuze om te responderen op emotionele trillingen. Deze trillingen worden door veel mensen ervaren en ook aanvaardt als "zogezegde energieën". Deze aanvaarding leidt tot een overdreven aandacht aan gevoelens met als gevolg dat men zelf in trilling zakt tot een trilling die lager is dan diegene waar wij in thuishoren (zo horen wij bijvoorbeeld niet te resoneren op een trilling die gelijk is of zelfs minder is dan die van dieren).

Er is in het verleden en nog steeds zoveel aandacht besteedt aan emotionele, negatieve trillingen zodat een negatief woord op zich deze trillingen al uitzend en zelfs laat voelen aan hen die er gevoelig voor zijn. Je hebt zelf de keuze om er in mee te gaan of niet. Door jezelf in trilling op te tillen ga je voorbij aan deze negatieve trillingen en zullen ze voor jou ook niet meer bestaan.

Voedende trillingen

Positieve gevoelens en woorden staan in trilling veel hoger en gaan bij gevolg dan ook de trilling van ons lichaam en gedachten optillen tot éénheid met de Universele Energie. Hoe meer we ons bewust worden van de uitstraling van deze Energie, hoe meer we ook groeien in bewustzijn. Vandaar dat positieve gevoelens, gedachten en woorden zo belangrijk zijn. Zo ga je jezelf bij een behandeling richten op gezondheid, liefde, verdraagzaamheid, vreugde, schoonheid, enz... Ook deze zijn trillingen binnen dezelfde Universele Energie en geen alleenstaande energieën op zich.

Door altijd of toch zoveel mogelijk met positieve trillingen (woorden, gedachten) bezig te zijn zal je merken dat negatieve trillingen verdwijnen, zelfs gevoelens en emoties hieromtrent maken plaats voor een gevoel van éénheid.

Eddy en Rita


«   »