Home » Inzichten » Humor

Humor

Een zwaar onderschatte eigenschap binnen de liefdesrelatie is humor.

Iedereen kent nochtans de helende waarde van humor. Hoe komt het dan dat zo weinig mensen deze toepassen in hun liefdesrelatie? In het begin van een relatie wil het nog wel eens lukken maar na een relatief korte periode is de humor dikwijls ver zoek.

Lachen

Humor doet lachen. Door te lachen zet men het lichaam aan tot activiteiten die genezend kunnen werken. Ook dat weet iedereen! We moeten er dus niet verder over uitbreiden.

We kennen elkaar

Veel koppels die al lang samen zijn kennen elkaars hebbelijkheden. Ze zeggen dan ook regelmatig: “Ach ja, we kennen elkaar hé. Er is toch niets meer aan te veranderen. Dus laten we elkaar maar zoals we zijn.” Meestal gaat dit dan over de onhebbelijkheden die ze bij elkaar al jaren tevergeefs hebben willen bijschaven.

Elkaar kennen?

De grote vragen zijn echter: “Kennen ze elkaar wel echt?”. “Kennen ze elkaars humor?”. “Kunnen ze samen lachen om dezelfde grappen, ook al zijn die soms grof?”. “Zien ze bij elkaar de fijngevoeligheden in de humor van de ander?”. Zo kunnen we nog even doorgaan. Als je elkaars humor niet kent, valt al de rest weg.

Mag iedereen mee lachen?

Ja natuurlijk! Hoe meer er gelachen wordt, hoe meer vreugde er is. Toch kan niet iedereen volgen waarmee je, als koppel dat op elkaar ingesteld is, lacht. Wij lachen graag en veel. Een man die dat zag vroeg ons of hij mee mocht lachen met ons. Zeker! We vertelden hem waar we zoveel plezier om hadden. Hij keek ons even aan alsof wij gek waren en draaide, zich zonder één gezichtsspier te vertrekken, om. Tja, wij gingen gewoon verder met wat we aan het doen waren. Lachen dus!

Het is fijn elkaar op een humorvolle wijze te leren kennen!

Eddy en Rita


«   »