Home » Inzichten » Innerlijke Leraar

Innerlijke Leraar

Veel mensen zijn op zoek naar de zin van het leven. Ze proberen deze zin te vinden in uiterlijkheden van materiële aard.

Als ze ondervonden hebben dat deze uiterlijkheden hun honger niet kunnen bevredigen gaan ze op zoek naar mensen die hen die zin kan aanleren. Aanvankelijk gaat men meestal op zoek binnen een religie en/of de reguliere geneeskunde. Later wordt deze zoektocht uitgebreid naar de alternatieve hulpverlening. Op dat moment word de zoeker een spirituele zoeker.

Vraag en aanbod

Op het moment dat er een vraag gesteld word ontstaat er een leegte die met een antwoord opgevuld hoort te worden. Deze leegte kan met gelijk wat opgevuld worden, zelfs met zaken die niet voedend voor je zijn. Het hangt af van de keuze die men als vraagsteller maakt of het antwoord je verder helpt of niet.

Veel mensen die gevoelig zijn voor de noden van anderen gaan zich specialiseren in één of meerdere alternatieve systemen en bieden die aan anderen aan. Zo word de ruimte naar uiterlijke antwoorden opgevuld door anderen.

Verbeter de wereld…

…begin bij jezelf! Deze stelling is volledig gericht op het zelf! Dit wil zeggen dat men als men een energie in deze wereld wil zetten die helend is voor jezelf en de gehele wereld men zich op het zelf moet richten. Men kan wel kijken naar hoe anderen het doen en dit als inspiratie gebruiken. Maar men moet het zelf doen! Niemand anders dan jijzelf bent bij machte om jouw leven zin en richting te geven.

Innerlijke leraar

Omdat men steeds buiten zichzelf op zoek gaat naar een leraar geeft men aan dat men niet voldoende vertrouwen heeft in de eigen innerlijke leraar die onophoudelijk, 24/24, 7/7  verteld hoe te leven en hoe men het denken kan bijstellen om een leven te leven dat hoger in trilling en bijgevolg spiritueler is.

Voorbeeldmensen

De spirituele trillingen, die aanhoudend door de geascendeerde meesters en andere vormen die de aarde bijstaan, uitgezonden worden, worden steeds hoger en hoger. Dit zet heel wat spanningen neer bij veel mensen. Sommigen kunnen deze trillingen niet aan en reageren er op met ongemakken. Zij die deze trillingen opnemen en in het lichaam en denken verwerken gaan er spelenderwijs door.

Het zijn deze mensen die er spelenderwijs door gaan, die steeds meer als voorbeeld zullen dienen, gewoon om aan te geven dat een leven zoals het voor de mens voorbestemd is, bestaat. In de huidige samenleving is het moeilijk te geloven dat er boven alle ellende en al het lijden een leven is dat veel hoger is.

Op het moment is er nog veel tegenstand tegen deze voorbeeldmensen. Zelfs mensen die zich als spiritueel leraar voorstellen bieden grote weerstand aan hen. Zij blijven hun onderrichtingen op de oude aangeleerde wijze aanbieden. Ze zullen echter deze oude aangeleerde patronen en structuren moeten loslaten om zelf tot een voorbeeldmens te kunnen evolueren.

Eddy en Rita


«   »