Home » Inzichten » Gelukkig zijn

Gelukkig zijn

Wij houden van gelukkig zijn. We hebben het geluk dat wij elkaar hebben ontmoet en dat we daardoor in de ware stroming van ons leven gekomen zijn.

Sindsdien is er heel wat veranderd in ons leven. Wij hebben veel (bijna alles) van ons oude leven moeten loslaten. Samen door het leven gaan was, in 2005, een doordachte gok. Wij wisten van elkaar dat het niet kon mislukken. Sindsdien is er geen enkel moment in ons leven geweest dat wij ongelukkig waren.

Delen van geluk

Delen van geluk is moeilijk want je maakt altijd iemand ongelukkig als je laat weten dat je gelukkig bent. Toch doen wij een poging. Niet om er mee uit te pakken maar om anderen aan te sporen naar het eigen leven te kijken en te kiezen voor het geluk. Als er meer gelukkige mensen bij komen kunnen we samen een andere, hogere energie op aarde neerzetten. Anderen kunnen zich dan optrekken aan deze energie. Wij krijgen regelmatig reacties van mensen dat ze blij zijn ons ontmoet te hebben. Sommigen zeggen dat wij hen inspireren omdat ze merken dat het werkelijk mogelijk is om gelukkig te zijn in deze schijnbare zware tijden.

Angst voor geluk

Nogal wat mensen hebben angst om gelukkig te zijn. Ze zijn bang dat ze het zullen verliezen nog voor ze er van geproefd hebben. Dat maakt dat men zich gaat afzetten tegen mensen die laten weten dat ze gelukkig zijn. Dat maakt ook dat zij bij deze mensen gaan zoeken naar dingen waaruit blijkt dat deze mensen toch niet zo gelukkig zijn. Zo moeten zij niet kijken naar hun eigen miserabele leven. Als ze iets vinden bij die ander, zijn ze heel gelukkig dat ze in hun eigen ongelukkig zijn kunnen verder gaan.

Het is nochtans eenvoudig: als men kijkt naar het eigen leven en dat veranderd wordt men zelf gelukkiger en kan men iedereen het geluk en nog veel meer goeds toewensen.

Eddy en Rita


«   »