Home » Inzichten » Ontevredenheid?

Ontevredenheid?

Ontevreden zijn is een koud kunstje. Iedereen kan het! Dat is de reden waarom men veel mensen met een ontevreden uitstraling ziet rondlopen. Men is ontevreden en men wil er niets aan doen. Dus blijft men ontevreden.

Berichten waarin ontevredenheid hoogtij viert

Zo ziet men op het net veel berichten verschijnen waarin ontevredenheid hoogtij viert. De schrijver kijkt even naar dat wat actueel is en doet er zelf nog een schepje ontevredenheid bovenop. Zo is men als schrijver verzekert van een groot aantal lezers en bijgevolg veel pageviews en likes. Het is een gemakkelijke manier om in de belangstelling te staan. Er is altijd wel iets, waarover het overgrote gedeelte van de lezers, ontevreden is.

Uitdaging

Op die manier schrijven vormt geen uitdaging. Het is zoiets als iemand uitdagen als men goed weet dat die persoon er snel op reageert. De uitdaging is iemand te triggeren die zeer moeilijk te triggeren is.

Op het werk zag ik (Eddy) dit dikwijls gebeuren. Iemand daagde een collega uit tot een discussie. Men wist op voorhand dat deze persoon rap op zijn/haar paard zat. Als het dan zover was zeiden ze achter de rug van die persoon al lachend: “Ik heb hem/haar weer op zijn/haar paard gekregen!” Mijn standaardreactie was altijd: "Dat is nogal een uitdaging, je wéét op voorhand dat je die persoon binnen één seconde liggen hebt.De uitdaging is, iemand die niet of moeilijk te triggeren is, op zijn paard te krijgen. Probeer het eens met mij bijvoorbeeld!" Geen reactie natuurlijk en ook geen uitdaging.

Wat is de uitdaging dan?

De uitdaging zit in het nadenken over de onderwerpen waarover men wil schrijven. De uitdaging zit in het niet zomaar wat schrijven waarvan men weet dat men gemakkelijk kan scoren bij een ontevreden publiek. De uitdaging zit in het naar voor brengen van een schrijfsel dat goed onderbouwt is zodat het de lezer doet nadenken in plaats van dat hij/zij een zoveelste bevestiging van zijn/haar ontevredenheid vindt in dat wat je schrijft. De uitdaging zit in …

Ga je de uitdaging aan?

Eddy en Rita


«   »