Home » Inzichten » Samen lezen

Samen lezen

In een eerder inzicht legden wij uit hoe wij samen teksten schrijven. In dit inzicht leggen wij uit hoe wij samen boeken lezen.

Boekenwurm

Ik (Eddy) ben altijd een boekenwurm geweest. Lezen is een lust voor mij. Bij het lezen laat ik mijn fantasie de vrije loop. Dat wat beschreven staat zie ik zo voor mij gebeuren, het lijkt dan wel een film te zijn. Ik kan de verhalen ook goed volgen. Vroeger las ik soms 2 of 3 boeken tegelijk en haalde de verhalen nooit door elkaar.

Sinds Wij samen zijn is dat lezen een beetje op de achtergrond geraakt. We praten dan ook veel over alles wat ons interesseert. Sinds kort ben ik weer beginnen lezen.

Niet zo een lezer

Rita is niet zo een lezer. Ze kan zich ook geen beeld vormen van dat wat ze leest. Soms loopt ze verloren in het verhaal en moet dan een paar bladzijden terug om zich weer in het verhaal in te lezen. Wat uiteraard niet zo leuk is. Ze doet dan ook heel lang over een boek. Zij houdt echter wél van verhalen.

Hoe lossen wij dat op?

Heel eenvoudig eigenlijk, je moet er alleen maar zin in hebben om het te doen. We kiezen een boek en ik (Eddy) lees het voor. Omdat Rita zelf niet moet lezen kan ze zich wél een beeld vormen van het verhaal, wat dan voor haar ook heel leuk is. Soms bespreken we dan samen dat wat we voor ons geestesoog zien.

Een beetje vreemd

We kunnen ons best voorstellen dat dit voor veel mensen een beetje vreemd over komt. Maar eigenlijk is het leuk, eens men er mee begint. Wij doen graag alles samen, ook lezen dus. Zo kan men ook aan gespreksstof komen, waar men anders nooit aan toe komt.

Eddy en Rita


«   »