Home » Inzichten » Betweters?

Betweters?

Zijn wij betweters? Volgens sommigen wel. Zelf hebben wij er geen problemen mee. Het zijn gewoonlijk anderen die dat een probleem vinden. Dat is hun goed recht natuurlijk.

In onze relatie

Onze relatie lijdt er niet onder. Integendeel, we vinden het gewoon leuk van elkaar. Als één van ons iets ter sprake brengt waar de ander het niet onmiddellijk eens mee is, stelt de ander de vraag “Hoe kom je bij deze gedachte, stelling, …?”. Het ligt dan in de lijn der verwachting dat die dan een goed onderbouwde verklaring te berde brengt. Kan die dat niet, wordt er uitgebreid over dat bepaalde onderwerp gepraat. Gewoon omdat praten met elkaar leuk en boeiend is. We zorgen er zelf voor dat, dat onze relatie ten goede komt.

Anderen

We zijn er niet zo erg mee bezig hoe anderen het ervaren. De één vind het fijn en de ander kan er niet mee om en weer een ander kan het geen zier schelen. Je kunt niet voor iedereen goed doen. Héél opvallend is dat veel mensen er niet mee om kunnen gaan. Ze worden dan boos en beginnen met stenen te gooien. Wij blijven altijd beleefd maar houden geen blad voor de mond.

Forums, groepen, sociale media, …

Dat men niet weet hoe om te gaan met mensen die altijd een antwoord klaar hebben, hebben we al dikwijls meegemaakt op forums en groepen. Wij gaan er van uit dat men samen komt op sociale media om te delen wat men weet. Dat men daar reacties op krijgt is heel normaal. Wij geven graag feedback maar draaien niet rond de pot.

Waardoor die feedback nogal eens hard kan aankomen. Anderen springen mee op de boot en komen een beetje olie op het vuur gooien. Wij reageren dan dat ze, tenzij ze iets zinnigs te vertellen hebben, zich er van tussen moeten houden. Zij gaan janken bij de moderator(s), met als gevolg dat we geband worden. Tja, dat is het lot van een betweter. 😉

Humor

Zo was er een man die zichzelf als coach gebombardeerd had. We hadden een paar opmerkingen gepost die hem niet bevielen en hij begon met stenen te gooien. In zijn posts had hij het over je vijand eren en dat je daar van kan leren, enz… Wij bleven beleefd, zijn reacties echter waren niet erg eervol. Zijn laatste reactie begon met: “Beste Eddy en Rita, of moet ik God zeggen?”

Waarop wij reageerden met: “Zeg maar gerust God, want zijn wij niet allen goden?”. Iets wat hij ook in zijn posts vermelde. Hij kon er niet mee lachen en ontvriendde ons. Hij ging dus zelf lopen van zijn vermeende vijanden. Nochtans is humor een belangrijk onderdeel van het leven. "Als men zichzelf te ernstig neemt, wordt men vaak door anderen ernstig ‘genomen’!”. 😉

Reacties worden niet geplaatst

Soms, als we vinden dat wat we lezen gewoon kant nog wal raakt, reageren we er op. Onze reacties worden bijna nooit geplaatst. We krijgen zelfs geen reactie terug. Zo schreef iemand (coach) dat zij alle stadia van het tweelingzielschap doorlopen had. Onze reactie was kort en bondig “Behalve het samen zijn dan?”. Want dat was ook te lezen op haar site. Onze reactie is nooit onder die blog geplaatst. Zo kunnen we nog tal van voorbeelden geven.

Het is echt zwaar om een betweter te zijn. 😉 😀

Eddy en Rita


«   »