Home » Inzichten » De teleurstelling van de betweter

De teleurstelling van de betweter

Wij houden van betweters, dat staat vast! Zeker als zij ons in een reactie met stomheid kunnen slaan.

Een reactie waarvan wij moeten toegeven: ja, dit hadden we niet verwacht, we weten er werkelijk niks meer op te zeggen. Als we het wel doen zou het alleen maar zijn om gelijk te halen.

Helaas

Helaas hebben we nog nooit zo een reactie gekregen. Wij hopen werkelijk op reacties die zo goed onderbouwd zijn, dat niemand er een speld kan tussen krijgen zonder dat het belachelijk wordt. Een reactie als “Ieder zijn waarheid!” telt niet mee. Dat is gewoon een dooddoener, een achterpoortje voor als men niet meer weet wat te zeggen. Wij zijn niet te beroerd om meer uitleg te vragen over wat men nu werkelijk bedoeld. Wij blijven gewoon doorgaan met vragen tot we het begrijpen.

Afhaken

Afhaken kennen wij niet. Wat wij wel doen is toegeven dat we niet zo ver hadden nagedacht en we danken de persoon die ons tot nadenken aanzet heel hartelijk. Want door zijn/haar reactie zijn wij weer een stap verder gekomen en hebben wij weer nieuwe inspiratie om over dat bepaalde onderwerp na te denken en het dieper uit te spitten.

Gevoeligheid

Spijtig genoeg zijn de meeste mensen te gevoelig en denken zij dat men niet respectvol is als men dat wat de ander naar voor brengt in vraag stelt. Waardoor de meeste mensen afhaken. Zo komt men tot niets en blijft alles in een lager denken resoneren.

Eddy en Rita


«   »